/ Nieuws

Gurney: 'Twee keer winnen en je hebt hem'

Premier League

22-5-2019 10:57

Daryl Gurney staat voor het eerst in zijn carrière in de play-offs van de Premier League. De Noord-Ier moet het in de halve finale opnemen tegen Michael van Gerwen en kijkt uit naar de avond.

"Ik ben ontzettend blij dat ik de O2 heb gehaald, het is een droom die uitkomt. Alles is nu mogelijk", zegt Gurney tegen de PDC. "Om te spelen voor zo'n ongelofelijk publiek is het volgende wat van mijn checklist af kan. Ik kijk ernaar uit."

Underdog
Toch beseft Gurney dat hij boven zichzelf moet uitstijgen om de titel te pakken. "Van de vier overgebleven speler ben ik de vierde favoriet, maar de underdogpositie doet me niets. Ik weet wat ik kan, zolang je blijft geloven", weet Gurney, die Van Gerwen in de competitie twee keer de baas was. "Met goede scores en hoge finishes kan je iedereen verslaan."

"Wanneer de druk het hoogst is, laat ik om de een of andere reden mijn beste spel zien. Het spelen tegen de beste spelers in de wereld brengt me naar een andere niveau en daar richt ik me op in Londen. Maar twee overwinningen en dan win je de Premier League. Ik stel het me al echt voor."

1 Voorbeschouwing: 'Het zit allemaal wel heel dicht bij elkaar'

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken