/ Nieuws

Statistieken play-offs: Vier op een rij voor Van Gerwen?

Premier League

22-5-2019 11:39

De Premier League nadert haar ontknoping. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney maken komende donderdag onderling uit wie zich de 2019 Premier League-kampioen mag noemen.

Van Gerwen wist de afgelopen drie jaar te titel te pakken en zijn eerste halte op de finaledag van dit jaar is Daryl Gurney. De Nederlander verloor nog nooit een duel in de halve finale van de Premier League, maar de Noord-Ier was de hem in de competitie twee keer de baas. De onderlinge stand tussen beide heren op tv is nog altijd ruim in het voordeel van Van Gerwen: 8-1-3.

De andere halve finale gaat tussen Rob Cross en James Wade. Nog geen week geleden troffen beide heren elkaar ook en toen verloor Cross de wedstrijd en de koppositie. De Engelsman gooide zelfs zijn slechtste gemiddelde in de hele competitie. Het was de eerste nederlaag van Cross tegen Wade op tv. De andere drie ontmoetingen waren voor Cross.

De nummer 1
In de geschiedenis van de Premier League kwam het slechts vier keer voor dat de winnaar van de reguliere competitie de titel niet wist te pakken. In 2009 pakte nummer 2 James Wade de titel, in 2011 mocht nummer 3 Gary Anderson de trofee boven zijn hoofd houden, in 2014 won Raymond van Barneveld als nummer 2 het toernooi en in 2015 eindigde toernooiwinnaar Gary Anderson als derde in de reguliere competitie. 

Onderlinge stand
In de reguliere competitie speelden alle heren al twee keer tegen elkaar. Wade haalde in die wedstrijden de meeste punten, terwijl Van Gerwen minder dan de helft van alle mogelijke punten pakte. Hij eindigt in die onderlinge stand op legsaldo boven Gurney op de derde plek. 

1 Onderlinge stand
2 VOORBESCHOUWING

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken