/ Nieuws

Statistieken play-offs: Vier op een rij voor Van Gerwen?

Premier League

22-5-2019 11:39

De Premier League nadert haar ontknoping. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney maken komende donderdag onderling uit wie zich de 2019 Premier League-kampioen mag noemen.

Van Gerwen wist de afgelopen drie jaar te titel te pakken en zijn eerste halte op de finaledag van dit jaar is Daryl Gurney. De Nederlander verloor nog nooit een duel in de halve finale van de Premier League, maar de Noord-Ier was de hem in de competitie twee keer de baas. De onderlinge stand tussen beide heren op tv is nog altijd ruim in het voordeel van Van Gerwen: 8-1-3.

De andere halve finale gaat tussen Rob Cross en James Wade. Nog geen week geleden troffen beide heren elkaar ook en toen verloor Cross de wedstrijd en de koppositie. De Engelsman gooide zelfs zijn slechtste gemiddelde in de hele competitie. Het was de eerste nederlaag van Cross tegen Wade op tv. De andere drie ontmoetingen waren voor Cross.

De nummer 1
In de geschiedenis van de Premier League kwam het slechts vier keer voor dat de winnaar van de reguliere competitie de titel niet wist te pakken. In 2009 pakte nummer 2 James Wade de titel, in 2011 mocht nummer 3 Gary Anderson de trofee boven zijn hoofd houden, in 2014 won Raymond van Barneveld als nummer 2 het toernooi en in 2015 eindigde toernooiwinnaar Gary Anderson als derde in de reguliere competitie. 

Onderlinge stand
In de reguliere competitie speelden alle heren al twee keer tegen elkaar. Wade haalde in die wedstrijden de meeste punten, terwijl Van Gerwen minder dan de helft van alle mogelijke punten pakte. Hij eindigt in die onderlinge stand op legsaldo boven Gurney op de derde plek. 

1 Onderlinge stand
2 VOORBESCHOUWING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken