/ Nieuws

Van Gerwen rekent af met angstgegner

Premier League

23-5-2019 21:00

Na een verlies in speelronde 7 en 14 is het Michael van Gerwen in de halve eindstrijd van de Premier League gelukt om af te rekenen met Daryl Gurney. Na een moeizame openingsfase wist de Nederlander zijn tegenstander achter zich te houden.

Van Gerwen startte zijn wedstrijd slordig met een score van 38 en 81, maar wist vervolgens het vizier op scherp te zetten. Na twee 180’ers was het makkelijk om als eerste speler op het scorebord te komen. Echt afstand nemen van Gurney was lastig voor ‘Mighty Mike’. Hij kreeg vaak meerdere kansen om de leg van zijn tegenstander naar zich toe te trekken, maar liet dat door het regelmatig missen van de dubbels na. Zodoende liep de stand zonder breaks op naar 5-5.

Pas in het tweede bedrijf van de partij was het uitgerekend Daryl Gurney die zijn eerste voorsprong wist te bemachtigen. Na een sterke leg mocht hij na twaalf pijlen aanleggen voor dubbel 16, waarbij de Noord-Ier niet miste. ‘Mighty Mike’ herstelde vervolgens de orde door Gurney terug te breaken en zijn eigen leg te houden. Dit was ook het moment waarop Van Gerwen zijn slag sloeg. Via tops maakte de Brabander er 8-6 van waarna hij niet meer in de problemen kwam.

Met een 32-finish bepaalde ‘Mighty Mike’ de uitslag op 10-7. Hiermee mag Van Gerwen zich de eerste finalist van de Premier League noemen. Later op de avond neemt de Nederlander het in de eindstrijd op tegen James Wade of Rob Cross.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

 Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken