/ Nieuws

Van Gerwen rekent af met angstgegner

Premier League

23-5-2019 21:00

Na een verlies in speelronde 7 en 14 is het Michael van Gerwen in de halve eindstrijd van de Premier League gelukt om af te rekenen met Daryl Gurney. Na een moeizame openingsfase wist de Nederlander zijn tegenstander achter zich te houden.

Van Gerwen startte zijn wedstrijd slordig met een score van 38 en 81, maar wist vervolgens het vizier op scherp te zetten. Na twee 180’ers was het makkelijk om als eerste speler op het scorebord te komen. Echt afstand nemen van Gurney was lastig voor ‘Mighty Mike’. Hij kreeg vaak meerdere kansen om de leg van zijn tegenstander naar zich toe te trekken, maar liet dat door het regelmatig missen van de dubbels na. Zodoende liep de stand zonder breaks op naar 5-5.

Pas in het tweede bedrijf van de partij was het uitgerekend Daryl Gurney die zijn eerste voorsprong wist te bemachtigen. Na een sterke leg mocht hij na twaalf pijlen aanleggen voor dubbel 16, waarbij de Noord-Ier niet miste. ‘Mighty Mike’ herstelde vervolgens de orde door Gurney terug te breaken en zijn eigen leg te houden. Dit was ook het moment waarop Van Gerwen zijn slag sloeg. Via tops maakte de Brabander er 8-6 van waarna hij niet meer in de problemen kwam.

Met een 32-finish bepaalde ‘Mighty Mike’ de uitslag op 10-7. Hiermee mag Van Gerwen zich de eerste finalist van de Premier League noemen. Later op de avond neemt de Nederlander het in de eindstrijd op tegen James Wade of Rob Cross.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

 Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken