/ Nieuws

Cross Premier League-finalist na zege op Wade

Premier League

23-5-2019 21:07

Vorige week moest Rob Cross nog zijn meerdere erkennen in James Wade, maar deze week waren de rollen omgedraaid. Na een op en neer golvende beginfase was het Cross die in het tweede deel van de wedstrijd duidelijk de betere was.

Cross begon zijn wedstrijd in de O2 Arena goed. Na een sterke eerste leg werd via dubbel 8 de eerste voorsprong voor ‘Voltage’ een feit. Terwijl Wade stoïcijns hoge scores bleef gooien, zakte het niveau van Cross wat naar beneden. Dit leverde ‘The Machine’ een snelle 3-1 voorsprong op. Deze voorsprong werd echter al snel teniet gedaan door de voormalig wereldkampioen, die maar liefst vijf legs achter elkaar naar zich toe trok.

Via dubbel 4 pikte Wade nog een leg mee, maar dat kon de opmars van ‘Voltage’ niet stoppen. Waar Cross in eerste instantie de bull miste voor een 170-finish, mocht hij een beurt later alsnog tekenen voor 6-4. Na de pauze was Cross wederom bij de les. Via een 103-finish deelde hij een gevoelige tik uit aan Wade. Dit bleek ook direct de genadeslag te zijn voor ‘The Machine’. Via 98 was Wade nog slechts één leg gegund. Met een knappe 128-finish bekroonde Cross zijn prestatie in de halve finale, wat een einduitslag van 10-5 opleverde.

In de finale wacht ‘Voltage’ weer een sterke tegenstander. Wereldkampioen Michael van Gerwen was namelijk eerder op de avond met 10-7 te sterk voor Daryl Gurney.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken