/ Nieuws

Cross Premier League-finalist na zege op Wade

Premier League

23-5-2019 21:07

Vorige week moest Rob Cross nog zijn meerdere erkennen in James Wade, maar deze week waren de rollen omgedraaid. Na een op en neer golvende beginfase was het Cross die in het tweede deel van de wedstrijd duidelijk de betere was.

Cross begon zijn wedstrijd in de O2 Arena goed. Na een sterke eerste leg werd via dubbel 8 de eerste voorsprong voor ‘Voltage’ een feit. Terwijl Wade stoïcijns hoge scores bleef gooien, zakte het niveau van Cross wat naar beneden. Dit leverde ‘The Machine’ een snelle 3-1 voorsprong op. Deze voorsprong werd echter al snel teniet gedaan door de voormalig wereldkampioen, die maar liefst vijf legs achter elkaar naar zich toe trok.

Via dubbel 4 pikte Wade nog een leg mee, maar dat kon de opmars van ‘Voltage’ niet stoppen. Waar Cross in eerste instantie de bull miste voor een 170-finish, mocht hij een beurt later alsnog tekenen voor 6-4. Na de pauze was Cross wederom bij de les. Via een 103-finish deelde hij een gevoelige tik uit aan Wade. Dit bleek ook direct de genadeslag te zijn voor ‘The Machine’. Via 98 was Wade nog slechts één leg gegund. Met een knappe 128-finish bekroonde Cross zijn prestatie in de halve finale, wat een einduitslag van 10-5 opleverde.

In de finale wacht ‘Voltage’ weer een sterke tegenstander. Wereldkampioen Michael van Gerwen was namelijk eerder op de avond met 10-7 te sterk voor Daryl Gurney.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken