/ Nieuws

Cross Premier League-finalist na zege op Wade

Premier League

23-5-2019 21:07

Vorige week moest Rob Cross nog zijn meerdere erkennen in James Wade, maar deze week waren de rollen omgedraaid. Na een op en neer golvende beginfase was het Cross die in het tweede deel van de wedstrijd duidelijk de betere was.

Cross begon zijn wedstrijd in de O2 Arena goed. Na een sterke eerste leg werd via dubbel 8 de eerste voorsprong voor ‘Voltage’ een feit. Terwijl Wade stoïcijns hoge scores bleef gooien, zakte het niveau van Cross wat naar beneden. Dit leverde ‘The Machine’ een snelle 3-1 voorsprong op. Deze voorsprong werd echter al snel teniet gedaan door de voormalig wereldkampioen, die maar liefst vijf legs achter elkaar naar zich toe trok.

Via dubbel 4 pikte Wade nog een leg mee, maar dat kon de opmars van ‘Voltage’ niet stoppen. Waar Cross in eerste instantie de bull miste voor een 170-finish, mocht hij een beurt later alsnog tekenen voor 6-4. Na de pauze was Cross wederom bij de les. Via een 103-finish deelde hij een gevoelige tik uit aan Wade. Dit bleek ook direct de genadeslag te zijn voor ‘The Machine’. Via 98 was Wade nog slechts één leg gegund. Met een knappe 128-finish bekroonde Cross zijn prestatie in de halve finale, wat een einduitslag van 10-5 opleverde.

In de finale wacht ‘Voltage’ weer een sterke tegenstander. Wereldkampioen Michael van Gerwen was namelijk eerder op de avond met 10-7 te sterk voor Daryl Gurney.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken