/ Nieuws

Van Gerwen pakt vierde Premier League-titel op rij

Premier League

23-5-2019 23:08

Terwijl Cross voor het eerst mocht verschijnen aan de eindstrijd van de Premier League, was het voor Van Gerwen al de zevende finale op rij. Gelukkig voor de Nederlander wist hij ook deze finale in zijn voordeel te beslissen.

Het was Cross die in het begin van zijn partij het meest last leek te hebben van zenuwen. De scores waren niet optimaal en ook de dubbels vielen niet op de goede plek voor ‘Voltage’. Dit gaf Van Gerwen de mogelijkheid om zich op een 2-0 voorsprong te zetten. Daarna leek er een last van Cross’ schouders te vallen, want in de daaropvolgende leg was de dubbel wel raak voor hem. Even later mocht de Engelsman bijna aanleggen voor 3-2, ware het niet dat Van Gerwen vanaf 90 zijn tweede break plaatste. Een gretige ‘Mighty Mike’ deed daar een leg later nog een schepje bovenop met een 112-finish.

Opleving Cross
Cross leefde na een 5-1 achterstand weer helemaal op. Hij legde de wereldkampioen het vuur aan de schenen en vocht zich knap terug naar 5-4. Er waren bovendien nog kansen voor een gelijkmaker, maar een 74-finish van Van Gerwen gooide roet in het eten. De Brabander bracht na de pauze zelfs het verschil in legs weer terug naar vier.

Bij een stand van 9-5 was het verzet van Cross definitief gebroken. De Engelsman kreeg nog een kleine kans om via Bulls-eye op 9-6 te komen, maar toen die mogelijkheid onbenut bleef, mocht Van Gerwen zich op matchpoint zetten. De genadeslag werd vervolgens nog heel fraai uitgedeeld door ‘Mighty Mike', die met een 130-finish zijn vijfde Premier League titel op zijn naam schreef. Uitslag 11-5

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen over Cross: 'Als er druk op komt, slaat 'ie dicht'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken