/ Nieuws

Van Velzen en D’hondt winnen The Hague Disability Darts Invitational 2019

26-5-2019 11:07

Vincent D’hondt en Michelovic van Velzen hebben de tweede editie van de Vegro The Hague Disability Darts Invitational 2019 in de Lourdeskerk te Scheveningen gewonnen. De Belg wist het zittoernooi op zijn naam te schrijven, terwijl de Nederlander het staantoernooi won.

Het toernooi was anders dan de vorige editie. Het toernooi werd opgesplitst in een toernooi voor staande en een toernooi voor zittende spelers. Dit heeft te maken met verschil in moeilijkheidsgraad; staande spelers gooien stabieler dan zittende spelers. 

Zittoernooi
In de finale van het zittoernooi stonden dezelfde spelers als vorig jaar. De Belgen Vincent d’Hondt en Serge van Belle streden om de eindzege en opnieuw wist D'hondt te winnen. Hij was met 5-2 te sterk.

Staantoernooi
In de finale van de staande darters moest de Belg Bernard Martens het opnemen tegen de Nederlander Michelovic van Velzen. Onze landgenoot bleek in de eindstrijd te sterk voor zijn tegenstander en pakte de titel door een 5-3-zege.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken