/ Nieuws

White beëindigt indrukwekkende reeksen van Van Gerwen en wint Dutch Darts Masters

26-5-2019 23:31

Ian White heeft zijn opmars op de Euro Tour voortgezet. De Engelsman was in de finale van de Dutch Darts Masters te sterk voor Michael van Gerwen en won zijn tweede titel op de Euro Tour op een rij.

White kwam in het begin van de finale goed weg tegen Van Gerwen. In de eerste leg miste de Nederlander vier pijlen op de dubbel, in de tweede gingen er drie mis en ook in de derde leg verputste hij een pijl op de dubbel, waardoor White met 3-0 voor stond. De drie legs daarna gingen met de darts mee.

Maximale finish
In de zevende leg leek White zijn voorsprong weer uit te bouwen. Hij stond te wachten op 20, maar zag Van Gerwen een 170-finish gooien voor de break. De Brabander verzilverde die break door een leg later ook zijn eigen leg te winnen en hij trok de stand weer gelijk. 

Ook na twaalf legs was de stand gelijk, maar Van Gerwen had nog altijd een break nodig om de wedstrijd te kunnen winnen. Na twaalf pijlen in leg 13 stond hij opnieuw op 170, terwijl White stond te wachten op 32. De Nederlander begon met twee keer tripple 20, maar miste de bullseye net. White pakte daarna de leg.

Beslissende leg
Na veertien legs was er nog één leg te spelen. Van Gerwen wist de laatste 28 (!) keer een beslissende leg op de Euro Tour te winnen, maar aan die indrukwekkende reeks is een einde gekomen. Een slordige leg werd in 18 pijlen gepakt door White.

Van Gerwen kan zich door deze nederlaag voor het eerst sinds 2014 geen Dutch Darts Master meer noemen. Hij won het toernooi sinds 2014 vijf keer op een rij. 

Morgen in RTL Darts Bullseye een interview met winnaar Ian White.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken