/ Nieuws

White beëindigt indrukwekkende reeksen van Van Gerwen en wint Dutch Darts Masters

26-5-2019 23:31

Ian White heeft zijn opmars op de Euro Tour voortgezet. De Engelsman was in de finale van de Dutch Darts Masters te sterk voor Michael van Gerwen en won zijn tweede titel op de Euro Tour op een rij.

White kwam in het begin van de finale goed weg tegen Van Gerwen. In de eerste leg miste de Nederlander vier pijlen op de dubbel, in de tweede gingen er drie mis en ook in de derde leg verputste hij een pijl op de dubbel, waardoor White met 3-0 voor stond. De drie legs daarna gingen met de darts mee.

Maximale finish
In de zevende leg leek White zijn voorsprong weer uit te bouwen. Hij stond te wachten op 20, maar zag Van Gerwen een 170-finish gooien voor de break. De Brabander verzilverde die break door een leg later ook zijn eigen leg te winnen en hij trok de stand weer gelijk. 

Ook na twaalf legs was de stand gelijk, maar Van Gerwen had nog altijd een break nodig om de wedstrijd te kunnen winnen. Na twaalf pijlen in leg 13 stond hij opnieuw op 170, terwijl White stond te wachten op 32. De Nederlander begon met twee keer tripple 20, maar miste de bullseye net. White pakte daarna de leg.

Beslissende leg
Na veertien legs was er nog één leg te spelen. Van Gerwen wist de laatste 28 (!) keer een beslissende leg op de Euro Tour te winnen, maar aan die indrukwekkende reeks is een einde gekomen. Een slordige leg werd in 18 pijlen gepakt door White.

Van Gerwen kan zich door deze nederlaag voor het eerst sinds 2014 geen Dutch Darts Master meer noemen. Hij won het toernooi sinds 2014 vijf keer op een rij. 

Morgen in RTL Darts Bullseye een interview met winnaar Ian White.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken