/ Nieuws

Van der Voort op voorlopige Matchplay-plaats na goede run in Zwolle

28-5-2019 09:58

Vincent van der Voort kende een goede Dutch Darts Masters. De Nederlander standde in de kwartfinale en kon daarom 5000 GBP bijschrijven. Daarmee staat hij nu op een plek die recht geeft op deelname aan de World Matchplay.

Met zeges op Andy Boulton, Mensur Suljovic en Max Hopp stond 'Vast Vinnie' voor het eerst sinds 2017 weer in een kwartfinale op de Euro Tour. Met die prestatie staat hij nu op plek 30 van de PDC ProTour Order of Merit. Zonder alle top 16-spelers van de PDC Order of Merit staat Van der Voort nu op plek 13 van die ranglijst, waardoor hij virtueel geplaatst is voor de World Matchplay.

Deadline
Met nog twee Euro Tours en twee Players Championships komt de cutt-off dichterbij. Op dit moment staan Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort aan de goede kant van de lijn.

Het lijkt bij die vijf namen te blijven. Ron Meulenkamp (9.000 GBP achter), Raymond van Barneveld (11.250 GBP) en Jelle Klaasen (11.500 GBP) hebben een finaleplaats op de EuroTour of een Players Championship-zege nodig om weer in de buurt te komen van de Matchplay-tickets.

PDC Order of Merit
Ook op de PDC Order of Merit doet Van der Voort goede zaken. Hij is gestegen naar plek 34 en staat dus nog meer net buiten de top 32. De Zwaan bezet plek 33. Van Barneveld staat met zijn 29e plek net binnen de top 32.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken