/ Nieuws

Van der Voort op voorlopige Matchplay-plaats na goede run in Zwolle

28-5-2019 09:58

Vincent van der Voort kende een goede Dutch Darts Masters. De Nederlander standde in de kwartfinale en kon daarom 5000 GBP bijschrijven. Daarmee staat hij nu op een plek die recht geeft op deelname aan de World Matchplay.

Met zeges op Andy Boulton, Mensur Suljovic en Max Hopp stond 'Vast Vinnie' voor het eerst sinds 2017 weer in een kwartfinale op de Euro Tour. Met die prestatie staat hij nu op plek 30 van de PDC ProTour Order of Merit. Zonder alle top 16-spelers van de PDC Order of Merit staat Van der Voort nu op plek 13 van die ranglijst, waardoor hij virtueel geplaatst is voor de World Matchplay.

Deadline
Met nog twee Euro Tours en twee Players Championships komt de cutt-off dichterbij. Op dit moment staan Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort aan de goede kant van de lijn.

Het lijkt bij die vijf namen te blijven. Ron Meulenkamp (9.000 GBP achter), Raymond van Barneveld (11.250 GBP) en Jelle Klaasen (11.500 GBP) hebben een finaleplaats op de EuroTour of een Players Championship-zege nodig om weer in de buurt te komen van de Matchplay-tickets.

PDC Order of Merit
Ook op de PDC Order of Merit doet Van der Voort goede zaken. Hij is gestegen naar plek 34 en staat dus nog meer net buiten de top 32. De Zwaan bezet plek 33. Van Barneveld staat met zijn 29e plek net binnen de top 32.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken