/ Nieuws

Cullen ziet steeds vaker 'valsspelers': 'Het is echt triest'

29-5-2019 13:15

Joe Cullen ziet dat er steeds vaker trucs worden uitgehaald om tegenstanders uit hun concentratie te halen. De Engelsman baalt van die ontwikkeling. 
 
"Je kan het tactiek noemen, maar ik noem het valsspelen. Er gebeurt veel wat mensen niet zien", zegt Cullen. "Mensen zeggen dat ik moet aanpassen, dat het old-school is. Maar voor mij is dat hetzelfde als een tegenstander duwen wanneer hij een pijl wil gooien. Het is valsspelen. Ik vind dat echt enorm triest."
 
"Ze denken dat ze in je hoofd moeten kruipen, maar negen van de tien keer zijn de topspelers daartegen bestand. Ze staan daar voor een reden", zegt Cullen, die zelf nooit zulke trucs uit zal halen. "Als mijn spel goed is, dan is dat genoeg. Als dat niet is, dan niet."
 
Slachtoffer
Cullen werd enkele weken geleden zelf beschuldigd van valsspelen en dat raakte hem diep. "Niemand heeft me ooit een valsspeler genoemd. Ik noem geen namen en zeg ook niet wat er precies is gebeurd, maar je kan uit een reactie opmaken of iets waar is of niet."

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken