/ Nieuws

Van Barneveld had op voorhand geen zin in eerste World Cup: 'Weet niet wat me bezielde'

PDC World Cup

31-5-2019 11:55

Raymond van Barneveld zal voor het eerst in zijn loopbaan moeten toekijken tijdens de World Cup of Darts. De vijfvoudig wereldkampioen is niet geselecteerd voor team Nederland en baalt daar ontzettend van. Dat is toch gek, aangezien hij negen jaar geleden niet eens zin had in het toernooi.

De PDC introduceerde de World Cup of Darts in 2010 en Van Barneveld vormde samen met Co Stompé het Nederlandse team. "Ik had er helemaal geen zin in", zegt Van Barneveld. "Ik weet niet waar dat precies mee te maken had. Het zag er allemaal niet goed uit van tevoren. Ik weet niet wat me precies bezielde."

Engeland
Toch probeert Van Barneveld een verklaring te vinden. "Misschien was het het Engelse duo Taylor-Wade, dat ik toch dacht dat zij een maatje te groot voor ons waren. Maar uiteindelijk verloren de Engelsen in de eerste ronde van Spanje. Toen lag ineens alles open en viel alles onze kant op. We hebben waanzinnig samengespeeld."

Maandag in RTL Darts Bullseye: Het hele interview met Raymond van Barneveld, waarin hij onder andere praat over de kracht van het koppel Van Barneveld-Van Gerwen en het moment waarop hij hoorde dat hij niet was geselecteerd voor de World Cup.

1 VIDEO - Van Barneveld wint vier World Cups

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken