/ Nieuws

Van Barneveld had op voorhand geen zin in eerste World Cup: 'Weet niet wat me bezielde'

PDC World Cup

31-5-2019 11:55

Raymond van Barneveld zal voor het eerst in zijn loopbaan moeten toekijken tijdens de World Cup of Darts. De vijfvoudig wereldkampioen is niet geselecteerd voor team Nederland en baalt daar ontzettend van. Dat is toch gek, aangezien hij negen jaar geleden niet eens zin had in het toernooi.

De PDC introduceerde de World Cup of Darts in 2010 en Van Barneveld vormde samen met Co Stompé het Nederlandse team. "Ik had er helemaal geen zin in", zegt Van Barneveld. "Ik weet niet waar dat precies mee te maken had. Het zag er allemaal niet goed uit van tevoren. Ik weet niet wat me precies bezielde."

Engeland
Toch probeert Van Barneveld een verklaring te vinden. "Misschien was het het Engelse duo Taylor-Wade, dat ik toch dacht dat zij een maatje te groot voor ons waren. Maar uiteindelijk verloren de Engelsen in de eerste ronde van Spanje. Toen lag ineens alles open en viel alles onze kant op. We hebben waanzinnig samengespeeld."

Maandag in RTL Darts Bullseye: Het hele interview met Raymond van Barneveld, waarin hij onder andere praat over de kracht van het koppel Van Barneveld-Van Gerwen en het moment waarop hij hoorde dat hij niet was geselecteerd voor de World Cup.

1 VIDEO - Van Barneveld wint vier World Cups

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken