/ Nieuws

Van Barneveld had op voorhand geen zin in eerste World Cup: 'Weet niet wat me bezielde'

PDC World Cup

31-5-2019 11:55

Raymond van Barneveld zal voor het eerst in zijn loopbaan moeten toekijken tijdens de World Cup of Darts. De vijfvoudig wereldkampioen is niet geselecteerd voor team Nederland en baalt daar ontzettend van. Dat is toch gek, aangezien hij negen jaar geleden niet eens zin had in het toernooi.

De PDC introduceerde de World Cup of Darts in 2010 en Van Barneveld vormde samen met Co Stompé het Nederlandse team. "Ik had er helemaal geen zin in", zegt Van Barneveld. "Ik weet niet waar dat precies mee te maken had. Het zag er allemaal niet goed uit van tevoren. Ik weet niet wat me precies bezielde."

Engeland
Toch probeert Van Barneveld een verklaring te vinden. "Misschien was het het Engelse duo Taylor-Wade, dat ik toch dacht dat zij een maatje te groot voor ons waren. Maar uiteindelijk verloren de Engelsen in de eerste ronde van Spanje. Toen lag ineens alles open en viel alles onze kant op. We hebben waanzinnig samengespeeld."

Maandag in RTL Darts Bullseye: Het hele interview met Raymond van Barneveld, waarin hij onder andere praat over de kracht van het koppel Van Barneveld-Van Gerwen en het moment waarop hij hoorde dat hij niet was geselecteerd voor de World Cup.

1 VIDEO - Van Barneveld wint vier World Cups

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken