/ Nieuws

38-jarig dartstalent plotseling overleden

01-6-2019 23:21

Tragisch nieuws vanuit Engeland: James Barton is op 38-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat heeft de PDC bevestigd op hun website. De precieze doodsoorzaak is niet bekend.

Barton was al 15 jaar actief in het PDC-circuit. Een maand geleden speelde hij nog zijn wedstrijden. Tijdens de Challenge Tour 7 haalde hij de kwartfinale, waar hij verloor van Mark Walsh. 

Ook kwam Barton meerdere keren uit op de UK Open. Hij maakte zijn debuut op het toernooi in 2004, waar hij de laatste 64 haalde. Ook in 2005, 2007 en 2009 stond hij op dat toernooi, maar die pogingen waren minder succesvol.

Cullen
Joe Cullen is een van de velen die reageerde op het nieuws. 'Rockstar' was jarenlang goed bevriend met Barton en was zijn kamergenoot vanaf het moment dat hij begon met darten.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken