/ Nieuws

38-jarig dartstalent plotseling overleden

01-6-2019 23:21

Tragisch nieuws vanuit Engeland: James Barton is op 38-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat heeft de PDC bevestigd op hun website. De precieze doodsoorzaak is niet bekend.

Barton was al 15 jaar actief in het PDC-circuit. Een maand geleden speelde hij nog zijn wedstrijden. Tijdens de Challenge Tour 7 haalde hij de kwartfinale, waar hij verloor van Mark Walsh. 

Ook kwam Barton meerdere keren uit op de UK Open. Hij maakte zijn debuut op het toernooi in 2004, waar hij de laatste 64 haalde. Ook in 2005, 2007 en 2009 stond hij op dat toernooi, maar die pogingen waren minder succesvol.

Cullen
Joe Cullen is een van de velen die reageerde op het nieuws. 'Rockstar' was jarenlang goed bevriend met Barton en was zijn kamergenoot vanaf het moment dat hij begon met darten.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken