/ Nieuws

Van Gerwen baalt voor Van Barneveld: 'Ik zou ontdaan zijn'

PDC World Cup

03-6-2019 14:22

Michael van Gerwen gaat voor het eerst niet met Raymond van Barneveld naar de World Cup. De PDC heeft Jermaine Wattimena, de tweede Nederlander op de PDC Order of Merit, naar voren geschoven als partner van de Brabander.

Van Gerwen baalt voor zijn voormalig partner. "Als ik in Raymonds schoenen zou staan, zou ik ontdaan zijn. Ik weet dat hij dat ook is", zegt 'Mighty Mike', die maar liefst drie keer de World Cup won met Van Barneveld. "Maar met alle respect, ik denk dat Jermaine deze plek heeft verdiend."

Wattimena
"Het wordt een nieuwe ervaring voor Wattimena", vertelt Van Gerwen op zijn eigen website. "Maar hij heeft het vermogen om goed te gooien en hopelijk kan ik hem een beetje helpen en kunnen we een sterk team vormen."

Met Wattimena hoopt Van Gerwen een nieuw record te vestigen. Zij kunnen namelijk de vijfde wereldtitel voor Nederland binnenhalen, terwijl Van Gerwen op zijn beurt op gelijke hoogte komt met Phil Taylor en Adrian Lewis, die beiden al vier World Cups in de kast hebben staan. "Ik houd van records en deze zou een speciale zijn. Als ik hem dit jaar pak, kan ik volgend jaar het record zelfs breken."

Raymond van Barneveld reageert maandagavond in RTL Darts Bullseye op YouTube zelf op het missen van de World Cup of Darts.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken