/ Nieuws

Van Gerwen baalt voor Van Barneveld: 'Ik zou ontdaan zijn'

PDC World Cup

03-6-2019 14:22

Michael van Gerwen gaat voor het eerst niet met Raymond van Barneveld naar de World Cup. De PDC heeft Jermaine Wattimena, de tweede Nederlander op de PDC Order of Merit, naar voren geschoven als partner van de Brabander.

Van Gerwen baalt voor zijn voormalig partner. "Als ik in Raymonds schoenen zou staan, zou ik ontdaan zijn. Ik weet dat hij dat ook is", zegt 'Mighty Mike', die maar liefst drie keer de World Cup won met Van Barneveld. "Maar met alle respect, ik denk dat Jermaine deze plek heeft verdiend."

Wattimena
"Het wordt een nieuwe ervaring voor Wattimena", vertelt Van Gerwen op zijn eigen website. "Maar hij heeft het vermogen om goed te gooien en hopelijk kan ik hem een beetje helpen en kunnen we een sterk team vormen."

Met Wattimena hoopt Van Gerwen een nieuw record te vestigen. Zij kunnen namelijk de vijfde wereldtitel voor Nederland binnenhalen, terwijl Van Gerwen op zijn beurt op gelijke hoogte komt met Phil Taylor en Adrian Lewis, die beiden al vier World Cups in de kast hebben staan. "Ik houd van records en deze zou een speciale zijn. Als ik hem dit jaar pak, kan ik volgend jaar het record zelfs breken."

Raymond van Barneveld reageert maandagavond in RTL Darts Bullseye op YouTube zelf op het missen van de World Cup of Darts.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken