/ Nieuws

Van Gerwen baalt voor Van Barneveld: 'Ik zou ontdaan zijn'

PDC World Cup

03-6-2019 14:22

Michael van Gerwen gaat voor het eerst niet met Raymond van Barneveld naar de World Cup. De PDC heeft Jermaine Wattimena, de tweede Nederlander op de PDC Order of Merit, naar voren geschoven als partner van de Brabander.

Van Gerwen baalt voor zijn voormalig partner. "Als ik in Raymonds schoenen zou staan, zou ik ontdaan zijn. Ik weet dat hij dat ook is", zegt 'Mighty Mike', die maar liefst drie keer de World Cup won met Van Barneveld. "Maar met alle respect, ik denk dat Jermaine deze plek heeft verdiend."

Wattimena
"Het wordt een nieuwe ervaring voor Wattimena", vertelt Van Gerwen op zijn eigen website. "Maar hij heeft het vermogen om goed te gooien en hopelijk kan ik hem een beetje helpen en kunnen we een sterk team vormen."

Met Wattimena hoopt Van Gerwen een nieuw record te vestigen. Zij kunnen namelijk de vijfde wereldtitel voor Nederland binnenhalen, terwijl Van Gerwen op zijn beurt op gelijke hoogte komt met Phil Taylor en Adrian Lewis, die beiden al vier World Cups in de kast hebben staan. "Ik houd van records en deze zou een speciale zijn. Als ik hem dit jaar pak, kan ik volgend jaar het record zelfs breken."

Raymond van Barneveld reageert maandagavond in RTL Darts Bullseye op YouTube zelf op het missen van de World Cup of Darts.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken