/ Nieuws

Hearn vindt mager laatste jaar van Van Barneveld 'eigen schuld'

04-6-2019 10:27

Raymond van Barneveld maakt geen gelukkig laatste jaar als professioneel darter door. PDC-voorzitter Barry Hearn legt de schuld van het teleurstellende afscheidsjaar bij de Nederlander neer. "Hij had meer moeten spelen."

Van Barneveld is afgezakt op de wereldranglijst en moet serieus rekening houden met afwezigheid tijdens de World Matchplay en de World Grand Prix. "Ik hoop dat Barney nog meer toernooien zal spelen, maar hij had vorig jaar meer moeten spelen", zegt Hearn tegen Metro. "Daar betaalt hij nu de prijs voor."

"Het is ontzettend jammer. Want het is zijn laatste jaar en dan zou je alles moeten spelen", vervolgt Hearn. "Laten we hopen dat hij nog wat succes haalt. Maar hij moet het zelf verdienen."

Laatste jaar
Van Barneveld kondigde eind 2018 aan dat hij na het WK van 2020 zijn pijlen opbergt. Zijn afscheidstournee verloopt allesbehalve ideaal. Hij kwam dit jaar niet in actie tijdens de Masters, verloor vroegtijdig tijdens de UK Open en eindigde als laatste in de Premier League. 'Barney' kende één lichtpuntje, toen hij de finale van de Players Championship 8 haalde.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken