/ Nieuws

Hearn vindt mager laatste jaar van Van Barneveld 'eigen schuld'

04-6-2019 10:27

Raymond van Barneveld maakt geen gelukkig laatste jaar als professioneel darter door. PDC-voorzitter Barry Hearn legt de schuld van het teleurstellende afscheidsjaar bij de Nederlander neer. "Hij had meer moeten spelen."

Van Barneveld is afgezakt op de wereldranglijst en moet serieus rekening houden met afwezigheid tijdens de World Matchplay en de World Grand Prix. "Ik hoop dat Barney nog meer toernooien zal spelen, maar hij had vorig jaar meer moeten spelen", zegt Hearn tegen Metro. "Daar betaalt hij nu de prijs voor."

"Het is ontzettend jammer. Want het is zijn laatste jaar en dan zou je alles moeten spelen", vervolgt Hearn. "Laten we hopen dat hij nog wat succes haalt. Maar hij moet het zelf verdienen."

Laatste jaar
Van Barneveld kondigde eind 2018 aan dat hij na het WK van 2020 zijn pijlen opbergt. Zijn afscheidstournee verloopt allesbehalve ideaal. Hij kwam dit jaar niet in actie tijdens de Masters, verloor vroegtijdig tijdens de UK Open en eindigde als laatste in de Premier League. 'Barney' kende één lichtpuntje, toen hij de finale van de Players Championship 8 haalde.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken