/ Nieuws

Van Barneveld was nooit echt optie voor World Cup: 'Geloofwaardigheid is belangrijk'

04-6-2019 10:40

Ondanks dat Raymond van Barneveld niet meer tot de twee beste Nederlanders op de PDC Order of Merit behoort, hadden enkelen toch verwacht de vijfvoudig wereldkampioen in zijn laatste jaar op de World Cup of Darts te zien. De PDC koos echter voor Jermaine Wattimena.

Volgens Hearn was Van Barneveld nooit echt een optie. "Geloofwaardigheid is een belangrijk onderdeel in de sport", verklaart PDC-voorzitter Barry Hearn tegenover Metro. "Als je een realityshow bent, kan je alles doen. Maar als kansen van mensen gaat afnemen puur voor de uitbreiding van Barneys afscheidstournee.."

Commercieel voordeel
"Wattimena heeft het verdiend om te spelen. Het zou niet zo recpectloos naar de sport zijn om dat te negeren om, wat sommigen zeggen, commercieel voordeel te halen. Ik kan zeggen dat er geen commercieel voordeel is, want mensen houden van darts", aldus Hearn. "De karakters maken de sport, maar iedereen is vervangbaar."

In RTL Darts Bullseye praatte Van Barneveld over het mislopen van de World Cup of Darts.

1 Van Barneveld had hoop op World Cup: 'Maar PDC is er niet voor gezwicht'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken