/ Nieuws

Van Barneveld was nooit echt optie voor World Cup: 'Geloofwaardigheid is belangrijk'

04-6-2019 10:40

Ondanks dat Raymond van Barneveld niet meer tot de twee beste Nederlanders op de PDC Order of Merit behoort, hadden enkelen toch verwacht de vijfvoudig wereldkampioen in zijn laatste jaar op de World Cup of Darts te zien. De PDC koos echter voor Jermaine Wattimena.

Volgens Hearn was Van Barneveld nooit echt een optie. "Geloofwaardigheid is een belangrijk onderdeel in de sport", verklaart PDC-voorzitter Barry Hearn tegenover Metro. "Als je een realityshow bent, kan je alles doen. Maar als kansen van mensen gaat afnemen puur voor de uitbreiding van Barneys afscheidstournee.."

Commercieel voordeel
"Wattimena heeft het verdiend om te spelen. Het zou niet zo recpectloos naar de sport zijn om dat te negeren om, wat sommigen zeggen, commercieel voordeel te halen. Ik kan zeggen dat er geen commercieel voordeel is, want mensen houden van darts", aldus Hearn. "De karakters maken de sport, maar iedereen is vervangbaar."

In RTL Darts Bullseye praatte Van Barneveld over het mislopen van de World Cup of Darts.

1 Van Barneveld had hoop op World Cup: 'Maar PDC is er niet voor gezwicht'

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken