/ Nieuws

Alles wat je moet weten over de World Cup of Darts

06-6-2019 14:28

De World Cup of Darts gaat donderdagavond van start. Het is een uniek toernooi, waar 32 landen strijden voor de wereldtitel. Een uniek toernooi kent ook haar unieke regels. Die hebben we hieronder opgesomd.

Wil je weten wat de loting is, wat het speelschema is of hoe het format eruit ziet? Klik dan HIER

1 | De teams
De teams van de World Cup of Darts zijn gekozen door de PDC. Zij kijken vaak naar de twee beste spelers van een land op de PDC Order of Merit, maar dat hoeft niet. Voor sommige landen zijn kwalificatietoernooien gehouden.
2 | Koppel- en singlewedstrijden
In de eerste ronde wordt alleen een koppelwedstrijd gespeeld. In de tweede ronde, tijdens de kwartfinales, de halve finales en finales wordt er gestart met twee singlewedstrijden. Aangezien men in de tweede ronde, kwartfinales en halve finales maar twee punten nodig heeft, is de mogelijkheid daar dat we geen enkele koppelwedstrijd zullen zien.
3 | Leg beginnen
Tijdens een koppelwedstrijd begint altijd dezelfde speler aan een leg, dus ook als hij de laatste pijlen in de vorige leg heeft gegooid.
4 | Wie tegen wie?
Voor aanvang van ieder duel kiest een land wie de eerste wedstrijd speelt en wie de tweede. Ook de tegenstander doet dat. Zo wordt bepaald wie tegen wie speelt tijdens de singlewedstrijden.
5 | De prijs
De winnaars van het toernooi krijgen sámen 70.000 GBP. Ze gaan dus beiden met 35.000 GBP naar huis.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken