/ Nieuws

Alles wat je moet weten over de World Cup of Darts

06-6-2019 14:28

De World Cup of Darts gaat donderdagavond van start. Het is een uniek toernooi, waar 32 landen strijden voor de wereldtitel. Een uniek toernooi kent ook haar unieke regels. Die hebben we hieronder opgesomd.

Wil je weten wat de loting is, wat het speelschema is of hoe het format eruit ziet? Klik dan HIER

1 | De teams
De teams van de World Cup of Darts zijn gekozen door de PDC. Zij kijken vaak naar de twee beste spelers van een land op de PDC Order of Merit, maar dat hoeft niet. Voor sommige landen zijn kwalificatietoernooien gehouden.
2 | Koppel- en singlewedstrijden
In de eerste ronde wordt alleen een koppelwedstrijd gespeeld. In de tweede ronde, tijdens de kwartfinales, de halve finales en finales wordt er gestart met twee singlewedstrijden. Aangezien men in de tweede ronde, kwartfinales en halve finales maar twee punten nodig heeft, is de mogelijkheid daar dat we geen enkele koppelwedstrijd zullen zien.
3 | Leg beginnen
Tijdens een koppelwedstrijd begint altijd dezelfde speler aan een leg, dus ook als hij de laatste pijlen in de vorige leg heeft gegooid.
4 | Wie tegen wie?
Voor aanvang van ieder duel kiest een land wie de eerste wedstrijd speelt en wie de tweede. Ook de tegenstander doet dat. Zo wordt bepaald wie tegen wie speelt tijdens de singlewedstrijden.
5 | De prijs
De winnaars van het toernooi krijgen sámen 70.000 GBP. Ze gaan dus beiden met 35.000 GBP naar huis.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken