/ Nieuws

Ook Van Gerwen hoopt op ander format voor World Cup

06-6-2019 14:13

De roep om een World Cup of Darts met alleen koppelwedstrijden wordt steeds groter. Ook Michael van Gerwen laat weten een voorkeur te hebben voor een verandering in het format van het toernooi. "In mijn ogen is het een koppeltoernooi", zegt hij.

"Singlepartijen slaan nergens op", zegt Van Gerwen tegen De Telegraaf. "Maar de PDC vindt het om een of andere reden leuk. Ik heb het regelmatig met ze besproken, maar zij zijn de baas."

Format
In de eerste ronde van de World Cup of Darts spelen de 32 landen enkel een koppelwedstrijd. In de tweede ronde, kwartfinale en halve finale wordt er begonnen met twee singlepartijen, waarna indien nodig nog een koppelwedstrijd wordt gespeeld.

De verandering van het format van de World Cup is al jaren een discussiepunt. Eerder dit jaar liet ook Max Hopp nog weten dat hij hoopt dat het format verandert. 

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken