/ Nieuws

Extra spanning voor Van Gerwen vanwege weddenschap over Nederlands voetbalelftal

06-6-2019 16:24

Niet alleen de World Cup of Darts is donderdagavond interessant voor Michael van Gerwen. Hij zal, vanwege een weddenschap met de Engelse voetballer Kieran Trippier, ook met extra aandacht kijken naar het Nederlands voetbalelftal. 

Oranje neemt het namelijk in de Nations League op tegen het nationale elftal van Engeland. Halverwege december troffen Van Gerwen en Trippier elkaar tijdens het WK Darts in Alexandra Palace en daar sloten ze een weddenschap over die voetbalwedstrijd af.

Etentje
Bij een zege van Oranje op Engeland nodigt Trippier Van Gerwen uit voor een etentje op zijn kosten. Gebeurt het tegenovergestelde, dan is Van Gerwen de pineut.

"Ik had net mijn partij gewonnen en ik had natuurlijk een beetje bravoure in me. En Nederland deed het wel aardig, dus ik dacht: 'Nou zal ik 'm eens hebben'. Dus ik zei tegen hem: 'Wat wil je erop zetten?'", zei Van Gerwen over die weddenschap. "Toen moest hij met de billen bloot!"

1 Van Gerwen over weddenschap: 'Nou zal ik hem eens hebben!'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken