/ Nieuws

Wales en Noord-Ierland uitgeschakeld

PDC World Cup

06-6-2019 22:58

Voor zowel Wales als Noord-Ierland zit de World Cup er al na de eerste ronde op. Beide landen waren geplaatst voor dit toernooi, maar faalden al bij hun eerste wedstrijd. Wales, met Gerwyn Price en Jonny Clayton, faalde tegen Singapore vooral op de dubbels (3 uit 17). Singapore profiteerde en pakte een prima 5-3 overwinning. In de tweede ronde nemen ze het op tegen Japan, dat in een beslissende negende leg te sterk was voor Gibraltar. Een 104-finish van Seigo Asada in de laatste leg besliste het duel.

Ook Noord Ierland bleek als outsider voor de titel niet goed met de druk te kunnen omgaan. Zowel Daryl Gurney als Brendan Dolan gooide een matige wedstrijd. Zuid Afrika gooide een aardige partij en wist uiteindelijk twee matchdarts te overleven om met 5-4 te winnen. Zaterdag staat voor Zuid Afrika een duel met Nieuw Zeeland op de planning. Het koppel Harris/Puhah speelde een sterke wedstrijd en met finishes van 110 en 124 werd een 5-1 zege geboekt op Litouwen.

Thuisland Duitsland is het toernooi prima begonnen. Tegen Hongarije kenden Martin Schindler en Max Hopp weinig problemen. Mede door een lekkere 137-finish wonnen de Duitsers met 5-1. In de tweede ronde wacht België, dat met dezelfde cijfers won van Hong Kong.

Ook Zweden en Schotland mogen zaterdag terugkomen in Hamburg. De carrière van de Zweed Magnus Caris duurt daarmee nog minimaal één wedstrijd. Zweden won met 5-1 van Brazilië, terwijl Schotland met 5-0 te sterk was voor Denemarken.

Door: Michel Mulders

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken