/ Nieuws

Wales en Noord-Ierland uitgeschakeld

PDC World Cup

06-6-2019 22:58

Voor zowel Wales als Noord-Ierland zit de World Cup er al na de eerste ronde op. Beide landen waren geplaatst voor dit toernooi, maar faalden al bij hun eerste wedstrijd. Wales, met Gerwyn Price en Jonny Clayton, faalde tegen Singapore vooral op de dubbels (3 uit 17). Singapore profiteerde en pakte een prima 5-3 overwinning. In de tweede ronde nemen ze het op tegen Japan, dat in een beslissende negende leg te sterk was voor Gibraltar. Een 104-finish van Seigo Asada in de laatste leg besliste het duel.

Ook Noord Ierland bleek als outsider voor de titel niet goed met de druk te kunnen omgaan. Zowel Daryl Gurney als Brendan Dolan gooide een matige wedstrijd. Zuid Afrika gooide een aardige partij en wist uiteindelijk twee matchdarts te overleven om met 5-4 te winnen. Zaterdag staat voor Zuid Afrika een duel met Nieuw Zeeland op de planning. Het koppel Harris/Puhah speelde een sterke wedstrijd en met finishes van 110 en 124 werd een 5-1 zege geboekt op Litouwen.

Thuisland Duitsland is het toernooi prima begonnen. Tegen Hongarije kenden Martin Schindler en Max Hopp weinig problemen. Mede door een lekkere 137-finish wonnen de Duitsers met 5-1. In de tweede ronde wacht België, dat met dezelfde cijfers won van Hong Kong.

Ook Zweden en Schotland mogen zaterdag terugkomen in Hamburg. De carrière van de Zweed Magnus Caris duurt daarmee nog minimaal één wedstrijd. Zweden won met 5-1 van Brazilië, terwijl Schotland met 5-0 te sterk was voor Denemarken.

Door: Michel Mulders

1 OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken