/ Nieuws

Wales en Noord-Ierland uitgeschakeld

PDC World Cup

06-6-2019 22:58

Voor zowel Wales als Noord-Ierland zit de World Cup er al na de eerste ronde op. Beide landen waren geplaatst voor dit toernooi, maar faalden al bij hun eerste wedstrijd. Wales, met Gerwyn Price en Jonny Clayton, faalde tegen Singapore vooral op de dubbels (3 uit 17). Singapore profiteerde en pakte een prima 5-3 overwinning. In de tweede ronde nemen ze het op tegen Japan, dat in een beslissende negende leg te sterk was voor Gibraltar. Een 104-finish van Seigo Asada in de laatste leg besliste het duel.

Ook Noord Ierland bleek als outsider voor de titel niet goed met de druk te kunnen omgaan. Zowel Daryl Gurney als Brendan Dolan gooide een matige wedstrijd. Zuid Afrika gooide een aardige partij en wist uiteindelijk twee matchdarts te overleven om met 5-4 te winnen. Zaterdag staat voor Zuid Afrika een duel met Nieuw Zeeland op de planning. Het koppel Harris/Puhah speelde een sterke wedstrijd en met finishes van 110 en 124 werd een 5-1 zege geboekt op Litouwen.

Thuisland Duitsland is het toernooi prima begonnen. Tegen Hongarije kenden Martin Schindler en Max Hopp weinig problemen. Mede door een lekkere 137-finish wonnen de Duitsers met 5-1. In de tweede ronde wacht België, dat met dezelfde cijfers won van Hong Kong.

Ook Zweden en Schotland mogen zaterdag terugkomen in Hamburg. De carrière van de Zweed Magnus Caris duurt daarmee nog minimaal één wedstrijd. Zweden won met 5-1 van Brazilië, terwijl Schotland met 5-0 te sterk was voor Denemarken.

Door: Michel Mulders

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken