/ Nieuws

Oostenrijk ontsnapt aan nederlaag

PDC World Cup

07-6-2019 22:27

Oostenrijk had veel moeite met tegenstander Rusland in de eerste ronde van de World Cup of Darts. Het toernooi van Suljovic en Lerchbacher leek al snel over te zijn, maar een opleving op het laatste moment bezorgde de Oostenrijkers alsnog de winst.

Suljovic en Lerchbacher kwamen weliswaar als eerste op het scorebord, maar keken al snel tegen een 1-3 achterstand aan. De Russen kregen meerdere mogelijkheden voor 4-1 en 4-2, maar lieten deze onbenut. Het was Zoran Lerchbacher die vervolgens de touwtjes in handen nam en met hoge scores en goede finishes zijn land weer op gelijke hoogte bracht. Een 138-finish voor de 4-3 voorsprong was daarna de nekslag voor Rusland. Mensur Suljovic tekende in de achtste leg voor de overwinning via dubbel 16, wat de uitslag op 5-3 bracht.

Ook Engeland kende wat opstartproblemen tijdens de eerste ronde partij. De tegenstanders uit de Filipijnen probeerden aan het begin van de wedstrijd direct druk te zetten op de Engelsen. Malicdem en Ilagan mochten de eerste twee legs aanleggen voor een dubbel, maar zagen hun kansen in rook opgaan nadat de Engelsen tekenden voor 2-0 via 106 en 32. Ondanks de achterstand bleven Ilagan en Malicdem aandringen, maar op het moment dat het echt moest, trokken de Aziaten continu aan het kortste eind. Ilagan verdiende na een 4-0 achterstand nog een leg voor zijn land, maar even later moesten beide mannen de overwinning alsnog laten aan Cross en Smith.

Australiërs Whitlock en Anderson hadden in hun wedstrijd tegen de Finnen ook grote moeite om een overwinning te bemachtigen. Een beslissende laatste leg bij een stand van 4-4 moest er aan te pas komen, waarin de Australiërs het beste wisten te presteren onder de druk.

Eerder op de avond werkten Italië en Canada een prima partij tegen elkaar af. In de wedstrijd waar de gemiddeldes boven de 95 lagen, was het uiteindelijk Canada die aan het langste eind trok. Mede dankzij een 106-finish trokken zij de wedstrijd met 5-3 over de streep. Ook bij de wedstrijd Polen-Tsjechië lag een hoge finish ten grondslag aan een overwinning. Nadat beide teams gelijk opgingen, zorgde Sedlacek voor een 4-2 voorsprong vanaf 160. Vervolgens was het zijn teamgenoot Ratajski die de wedstrijd besliste in een leg die na veertien pijlen uitging.

In de overige twee partijen van de avond was Ierland te sterk voor Griekenland, en kon China geen potten breken tegen de Verenigde Staten. Beide wedstrijden eindigden in 5-1.

Door: Colin Noteboren

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken