/ Nieuws

Oostenrijk ontsnapt aan nederlaag

PDC World Cup

07-6-2019 22:27

Oostenrijk had veel moeite met tegenstander Rusland in de eerste ronde van de World Cup of Darts. Het toernooi van Suljovic en Lerchbacher leek al snel over te zijn, maar een opleving op het laatste moment bezorgde de Oostenrijkers alsnog de winst.

Suljovic en Lerchbacher kwamen weliswaar als eerste op het scorebord, maar keken al snel tegen een 1-3 achterstand aan. De Russen kregen meerdere mogelijkheden voor 4-1 en 4-2, maar lieten deze onbenut. Het was Zoran Lerchbacher die vervolgens de touwtjes in handen nam en met hoge scores en goede finishes zijn land weer op gelijke hoogte bracht. Een 138-finish voor de 4-3 voorsprong was daarna de nekslag voor Rusland. Mensur Suljovic tekende in de achtste leg voor de overwinning via dubbel 16, wat de uitslag op 5-3 bracht.

Ook Engeland kende wat opstartproblemen tijdens de eerste ronde partij. De tegenstanders uit de Filipijnen probeerden aan het begin van de wedstrijd direct druk te zetten op de Engelsen. Malicdem en Ilagan mochten de eerste twee legs aanleggen voor een dubbel, maar zagen hun kansen in rook opgaan nadat de Engelsen tekenden voor 2-0 via 106 en 32. Ondanks de achterstand bleven Ilagan en Malicdem aandringen, maar op het moment dat het echt moest, trokken de Aziaten continu aan het kortste eind. Ilagan verdiende na een 4-0 achterstand nog een leg voor zijn land, maar even later moesten beide mannen de overwinning alsnog laten aan Cross en Smith.

Australiërs Whitlock en Anderson hadden in hun wedstrijd tegen de Finnen ook grote moeite om een overwinning te bemachtigen. Een beslissende laatste leg bij een stand van 4-4 moest er aan te pas komen, waarin de Australiërs het beste wisten te presteren onder de druk.

Eerder op de avond werkten Italië en Canada een prima partij tegen elkaar af. In de wedstrijd waar de gemiddeldes boven de 95 lagen, was het uiteindelijk Canada die aan het langste eind trok. Mede dankzij een 106-finish trokken zij de wedstrijd met 5-3 over de streep. Ook bij de wedstrijd Polen-Tsjechië lag een hoge finish ten grondslag aan een overwinning. Nadat beide teams gelijk opgingen, zorgde Sedlacek voor een 4-2 voorsprong vanaf 160. Vervolgens was het zijn teamgenoot Ratajski die de wedstrijd besliste in een leg die na veertien pijlen uitging.

In de overige twee partijen van de avond was Ierland te sterk voor Griekenland, en kon China geen potten breken tegen de Verenigde Staten. Beide wedstrijden eindigden in 5-1.

Door: Colin Noteboren

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken