/ Nieuws

Wattimena luistert debuut op met whitewash

PDC World Cup

07-6-2019 22:51

Jermaine Wattimena kan tevreden terugkijken op zijn eerste wedstrijd ooit op de World Cup of Darts. Samen met teamgenoot Michael van Gerwen was Nederland veel te sterk voor de Spanjaarden Cristo Reyes en Toni Alcinas.

De eerste leg was meteen een prooi voor ‘The Machine Gun’. Via 108 zette hij Nederland op een 1-0 voorsprong, waarna Van Gerwen in de tweede leg de  voorsprong verdubbelde. Vervolgens kregen de Spanjaarden kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar via 60 drukte Wattimena die gedachtes al snel de kop in. Van Gerwen en Wattimena maakten uiteindelijk de ‘whitewash’ compleet door via een 8- en 82-finish de overwinning veilig te stellen.

Tweede ronde
In de tweede ronde nemen de regerend World Cup-kampioenen het op tegen Polen. Eerder op de avond trokken de Polen ten strijde tegen Tsjechië. Die wedstrijd wonnen ze met 5-2.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken