/ Nieuws

Wattimena luistert debuut op met whitewash

PDC World Cup

07-6-2019 22:51

Jermaine Wattimena kan tevreden terugkijken op zijn eerste wedstrijd ooit op de World Cup of Darts. Samen met teamgenoot Michael van Gerwen was Nederland veel te sterk voor de Spanjaarden Cristo Reyes en Toni Alcinas.

De eerste leg was meteen een prooi voor ‘The Machine Gun’. Via 108 zette hij Nederland op een 1-0 voorsprong, waarna Van Gerwen in de tweede leg de  voorsprong verdubbelde. Vervolgens kregen de Spanjaarden kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar via 60 drukte Wattimena die gedachtes al snel de kop in. Van Gerwen en Wattimena maakten uiteindelijk de ‘whitewash’ compleet door via een 8- en 82-finish de overwinning veilig te stellen.

Tweede ronde
In de tweede ronde nemen de regerend World Cup-kampioenen het op tegen Polen. Eerder op de avond trokken de Polen ten strijde tegen Tsjechië. Die wedstrijd wonnen ze met 5-2.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken