/ Nieuws

Debutant Wattimena: 'Die 108 deed best wel 'auw' bij Spanje'

08-6-2019 00:01

Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen wonnen hun eerste wedstrijd op de World Cup of Darts met een 5-0 zege op Spanje. Een uitstekend begin voor Nederland en met name Wattimena, die debuteert op het toernooi.

"We startten slecht allebei, maar Michael zet hem weg op 108 en ik gooi hem uit. Zij stonden al op een finish, dus dat deed best wel 'auw' bij Spanje", evalueert Wattimena de eerste leg. De debutant lachte uitbundig na zijn hoge finish en daar kon zijn partner wel van genieten. "Ik leg altijd veel energie in de wedstrijd en nu heb er eentje naast me die nog meer energie erin legt. Dat vind ik mooi."

Spanning
"Je wint gewoon met 5-0, dus het gaat gewoon goed", zegt Wattimena, die toegeeft wel wat spanning voor de wedstrijd te voelen. "Gezonde spanning. Maar toen ik die 108 uitgooide was alles weg."

 

1 INTERVIEW
2 Van Barneveld lyrisch over vervanger: 'Echt grandioos'

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken