/ Nieuws

Debutant Wattimena: 'Die 108 deed best wel 'auw' bij Spanje'

08-6-2019 00:01

Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen wonnen hun eerste wedstrijd op de World Cup of Darts met een 5-0 zege op Spanje. Een uitstekend begin voor Nederland en met name Wattimena, die debuteert op het toernooi.

"We startten slecht allebei, maar Michael zet hem weg op 108 en ik gooi hem uit. Zij stonden al op een finish, dus dat deed best wel 'auw' bij Spanje", evalueert Wattimena de eerste leg. De debutant lachte uitbundig na zijn hoge finish en daar kon zijn partner wel van genieten. "Ik leg altijd veel energie in de wedstrijd en nu heb er eentje naast me die nog meer energie erin legt. Dat vind ik mooi."

Spanning
"Je wint gewoon met 5-0, dus het gaat gewoon goed", zegt Wattimena, die toegeeft wel wat spanning voor de wedstrijd te voelen. "Gezonde spanning. Maar toen ik die 108 uitgooide was alles weg."

 

1 INTERVIEW
2 Van Barneveld lyrisch over vervanger: 'Echt grandioos'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken