/ Nieuws

België krijgt Hamburg stil

PDC World Cup

08-6-2019 19:00

De World Cup of Darts is voor Duitsland geëindigd in de tweede ronde. Een slecht spelend Duits team was in hun singlewedstrijden niet opgewassen tegen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh. (video onderaan)

Martin Schindler had Duitsland op 1-0 moeten zetten, maar de kleine Duitser miste vier darts om de wedstrijd in het slot te gooien. Kim Huybrechts kon daardoor België op 1-0 zetten middels dubbel vijf. Even leek Schindler zelfs op te gaan voor een perfecte leg, maar zijn poging strandde bij pijl nummer zeven. Tripple 19 werd gemist.

Met de wetenschap dat Schindler zijn wedstrijd had verloren, moest Max Hopp zijn wedstrijd winnen om de Duitse World Cup-aspiraties in leven te houden. Gesteund door het publiek begon de Duitse kopman aan zijn wedstrijd. Het lukte Hopp niet om scorend een vuist te maken. De Duitser liep constant achter de feiten aan en was niet bij machte om het Dimitri van den Bergh moeilijk te maken. De jonge Vlaming speelde niet groots (88 gemiddeld), maar gunde Hopp slechts één poging op de dubbel. Middels een twaalfdarter trakteerde de Belg  ‘The Maximiser’ op een whitewash: 4-0.

Geen problemen voor Schotland
Ook Schotland mag zich op gaan maken voor de kwartfinales. De Schotten waren met 2-0 te sterk voor Zweden. Anderson hoefde zich amper tot niet in te spannen in zijn wedstrijd tegen Magnus Caris. De Schot brak de Zweed direct middels een dertiendarter en had in het restant niks meer van Caris te vrezen. ‘Pokerface’ kreeg zelfs geen pijl op een dubbel, omdat hij niet verder kwam dan een gemiddelde 69,4.

Peter Wright had beduidend meer moeite in zijn wedstrijd tegen Dennis Nilsson. Nilsson wist Wright direct te breaken, maar ‘Snakebite’ vocht zich terug en kwam mede dankzij een 121-finish op een 3-1 voorsprong. De excentrieke Schot mocht de vijfde leg zelf beginnen, maar omdat hij na zes beurten niet uit was, wist de Zweed de leg te pakken: 3-2. Nilsson kreeg na geklungel van Wright op de dubbels dé mogelijkheid om op 3-3 te komen, maar vier pijlen op de dubbel waren niet aan de Zweed besteed. Wright kwam terug aan de oche en benutte zijn vierde wedstrijdpijl.

World Cup-avontuur ten einde voor Zuid-Afrika en Singapore
Voor Devon Peterson en Vernon Bouwers zit de World Cup erop. De mannen uit Zuid-Afrika vonden in Nieuw-Zeeland hun Waterloo. Devon Petersen en Cody Harris verzaakten niet tijdens hun wedstrijden en wonnen hun partijen ruim. Met name Peterson maakte indruk. ‘The African Warrior’ won zijn wedstrijd met 4-0 en noteerde zijn hoogste TV-gemiddelde ooit: 101.9. In de koppelpartij kwam Nieuw-Zeeland zonder al te veel inspanning 3-0 voor. Zuid-Afrika leek geslagen, maar omdat de mannen uit Nieuw-Zeeland negen wedstrijdpijlen misten, kwamen Petersen en Bouwers terug tot 3-2. In de zevende leg werd het pleit dan toch beslecht in het voordeel van Nieuw-Zeeland. Haupai Puha vond tops om zo een plek bij de laatste acht veilig te stellen.

In de kwartfinale treft Nieuw-Zeeland Japan. Seigo Asada en Haruki Muramatsu waren in hun partijen te sterk voor Paul Lim en Harith Lim. Publiekslieveling Paul Lim kon de toeschouwers niet op de banken krijgen. De veteraan leverde een slechte wedstrijd af (81 gemiddeld). Beide heren gingen gelijk op en een beslissende leg was nodig om een winnaar aan te wijzen. In deze decider had Asada maar liefst twintig darts nodig om de leg naar zich toe te trekken en de wedstrijd te winnen. Muramatsu kende weinig problemen in zijn partij. Drie legs in vijftien darts maakten het verschil in zijn wedstrijd tegen Harith Lim.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van PDC World Cup of Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Door: Marnix Rutgers

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken