/ Nieuws

Ierland stuurt Engeland naar huis

PDC World Cup

08-6-2019 21:35

Vooraf werden de Engelsen bestempeld als één van de favorieten, maar het Ierse team was een brug te ver voor Michael Smith en Rob Cross. Vooral William O’Connor leverde een dijk van een wedstrijd af. Met een gemiddelde van 115 was hij enkele maatjes te groot voor Cross.

Steve Lennon begon namens de Ieren. In de derde leg kreeg hij zes darts voor een 2-1 voorsprong, maar zijn pijlen misten doel. Smith stapte in en vond tops voor een break voorsprong. Lang kon de Engelsman niet genieten, want een leg later maakte Lennon middels bullseye 2-2. Bij een stand van 3-3 mocht Lennon de leg beginnen. De Ier vond in zijn eerste twee beurten geen tripple, terwijl Smith een maximale score gooide. Smith leek mede door deze 180-score de beste kaarten in hadden te hebben. ‘Bully Boy’ stond enkele beurten later op 102 en koos ervoor om na een single 20 de bullseye op te zoeken. Hier trof de Engelsman tweemaal een bounce out waardoor Lennon terug in de leg kwam en via dubbel vier pakte hij de overwinning.  

Er was dus werk aan de winkel voor kopman Cross, maar O’Connor gooide meteen nog meer zout in de Engelse wonden. De Ier opende met een twaalfdarter om de break een leg later te verzilveren nadat Cross twee darts op dubbel veertien had gemist. Een heerlijke wedstrijd voor het publiek ontvouwde zich. Cross deed wat terug door 81 te finishen op de bullseye, maar O’Connor liet zich niet van de wijs brengen en maakte een leg later 3-1. Cross speelde niet slecht (106 gemiddeld), maar de Ier was scorend geweldig. In de vijfde leg had O’Connor zich na drie beurten op 64 geparkeerd om middels dubbel zestien het Engelse lot te bezegelen.

Tegenstander van Ierland in de kwartfinale is Oostenrijk. Mensur Suljovic en Zorgan Lerchbacher waren met 2-0 veel te sterk voor de Verenigde Staten. Met name de Oostenrijkse kopman Suljovic maakte indruk. In zijn wedstrijd tegen Chuck Puleo noteerde ‘The Gentle’ een gemiddelde van ruim 113 en trakteerde hij het publiek ook nog eens op een 126-finish.

Canada verrast Australië
Canada heeft voor een kleine stunt gezorgd. Dawson Murschell en Jim Long waren met 2-0 te sterk voor Simon Whitlock en Kyle Anderson. Murschell en Whitlock maakten er een vermakelijke wedstrijd van. De Canadees maakte indruk door 109 en 89 te finishen op belangrijke momenten. Whitlock counterde deze finishes door tweemaal, via de bullseye, 126 uit te gooien. Met 3-3 op het scorebord moest een beslissende leg het verschil maken. Whitlock begon aan de leg, maar het was Murschell die als eerst op een finish kwam en via tops de wedstrijd over de streep trok. Het was dus aan Kyle Anderson om een koppelwedstrijd uit het vuur te slepen. In een rommelige wedstrijd, waar veel dubbels werden gemist, kwam de Australiër 3-1 voor. Echter wist Jim Long zich terug in de wedstrijd te vechten via twee veertiendarters: 3-3. De beslissende leg mocht Long aanvangen om zes beurten later zijn vijfde wedstrijdpijl te benutten.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van PDC World Cup of Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Door: Marnix Rutgers

1 OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken