/ Nieuws

Nederland op titelkoers na zege op Polen

PDC World Cup

08-6-2019 22:19

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben in de tweede ronde gewonnen van Polen. Ze speelden niet groots, maar waren alsnog met 2-0 te sterk voor Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik.

Van Gerwen kende een slechte start. De Nederlander was na zes beurten niet uit en Ratajski pakte de eerste leg. De groene sloopkogel repareerde dit direct door twee dertiendarters te produceren. Toch lukte het de Nederlander niet om in zijn ritme te komen. Dit kwam mede door het trage spel van zijn Poolse opponent. Op het moment dat de nummer één van de wereld in gevaar leek te komen, toonde hij plots zijn klasse. Met Ratajski op 68 finishte Van Gerwen 123. Ratajski kwam deze tik niet meer te boven, want in het restant van de wedstrijd kwam de Nederlander niet meer in gevaar.

Wattimena
Wattimena en Kanik maakten er een wedstrijd van in een hoog tempo. De man uit Polen eiste de eerste leg op door 90 uit te gooien, Wattimena maakte gelijk via dubbel acht. In de derde leg was Kanik zeven darts onderweg voor een negendarter, maar de achtste pijl op de tripple negentien werd gemist. Ondanks deze goede start lukte het Kanik niet om de leg over de streep te trekken, hij miste maar liefst acht pijlen op de dubbel. Wattimena profiteerde en finishte 88. Deze finish gaf de Nederlander vertrouwen, want ook de vierde leg was een prooi voor onze landgenoot. Kanik leek nog een leg bij te schrijven, maar wederom miste hij pijen op de dubbel. Wattimena kwam terug aan de oche en gooide dankzij een 92-finish de wedstrijd in het slot.

Kwartfinale
Door deze overwinning verzekerde Nederland zich van een plaats bij de laatste acht. In de kwartfinale treffen Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena Canada.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van PDC World Cup of Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken