/ Nieuws

Nederland op titelkoers na zege op Polen

PDC World Cup

08-6-2019 22:19

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben in de tweede ronde gewonnen van Polen. Ze speelden niet groots, maar waren alsnog met 2-0 te sterk voor Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik.

Van Gerwen kende een slechte start. De Nederlander was na zes beurten niet uit en Ratajski pakte de eerste leg. De groene sloopkogel repareerde dit direct door twee dertiendarters te produceren. Toch lukte het de Nederlander niet om in zijn ritme te komen. Dit kwam mede door het trage spel van zijn Poolse opponent. Op het moment dat de nummer één van de wereld in gevaar leek te komen, toonde hij plots zijn klasse. Met Ratajski op 68 finishte Van Gerwen 123. Ratajski kwam deze tik niet meer te boven, want in het restant van de wedstrijd kwam de Nederlander niet meer in gevaar.

Wattimena
Wattimena en Kanik maakten er een wedstrijd van in een hoog tempo. De man uit Polen eiste de eerste leg op door 90 uit te gooien, Wattimena maakte gelijk via dubbel acht. In de derde leg was Kanik zeven darts onderweg voor een negendarter, maar de achtste pijl op de tripple negentien werd gemist. Ondanks deze goede start lukte het Kanik niet om de leg over de streep te trekken, hij miste maar liefst acht pijlen op de dubbel. Wattimena profiteerde en finishte 88. Deze finish gaf de Nederlander vertrouwen, want ook de vierde leg was een prooi voor onze landgenoot. Kanik leek nog een leg bij te schrijven, maar wederom miste hij pijen op de dubbel. Wattimena kwam terug aan de oche en gooide dankzij een 92-finish de wedstrijd in het slot.

Kwartfinale
Door deze overwinning verzekerde Nederland zich van een plaats bij de laatste acht. In de kwartfinale treffen Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena Canada.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van PDC World Cup of Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken