/ Nieuws

Nederland: 'Het kan niet meer slechter, alleen maar beter'

09-6-2019 00:32

Michael van Gerwen en Jermaine Watitmena staan na een zege op Polen in de kwartfinale van de World Cup of Darts. Van Gerwen versloeg Krzysztof Ratajski, terwijl Wattimena afrekende met Tytus Kanik. Toch wil team Nederland nog beter.

"Kanik gooide geen slechte wedstrijd qua scores, maar hij kon geen dubbel raken. En na die bull..", doelt Wattimena op de derde leg, waarin de opponent acht pijlen op de dubbel miste en de Nederlander 88 finishte. "Die bull was zo lekker. Die zat de hele wedstrijd in zijn hoofd."

Van Gerwen trof eerder Ratajski en begon slecht aan het duel met een leg met gemiddeld 64. "Die eerste leg was echt een slechte leg, daarna twee dertiendarters en daarna weer een slechte leg, en dan staat het 2-2. Die vijfde leg begin ik niet goed, hij zet hem goed weg op 68 en dan gooi ik een vieze 123-finish uit", zegt Van Gerwen. "Daar krijg je veel zelfvertrouwen van en dat heeft ook wel op Jermaine doorgewerkt."

Alleen beter
Nederland zal in de volgende rondes in ieder geval niet Australië en Engeland treffen. De twee geplaatste landen verloren verrassend van respectievelijk Canada en Ierland. "Op papier is het natuurlijk leuk dat zij verliezen, maar je moet het eerst zelf maar eens doen. We hebben een goede stap gezet. Het kan niet meer slechter, alleen beter."

In de kwartfinale van de World Cup of Darts wacht het Canada van Dawson Murschell en Jim Long. 

1 Nederland: 'Het kan niet meer slechter, alleen maar beter'

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken