/ Nieuws

Nederland: 'Het kan niet meer slechter, alleen maar beter'

09-6-2019 00:32

Michael van Gerwen en Jermaine Watitmena staan na een zege op Polen in de kwartfinale van de World Cup of Darts. Van Gerwen versloeg Krzysztof Ratajski, terwijl Wattimena afrekende met Tytus Kanik. Toch wil team Nederland nog beter.

"Kanik gooide geen slechte wedstrijd qua scores, maar hij kon geen dubbel raken. En na die bull..", doelt Wattimena op de derde leg, waarin de opponent acht pijlen op de dubbel miste en de Nederlander 88 finishte. "Die bull was zo lekker. Die zat de hele wedstrijd in zijn hoofd."

Van Gerwen trof eerder Ratajski en begon slecht aan het duel met een leg met gemiddeld 64. "Die eerste leg was echt een slechte leg, daarna twee dertiendarters en daarna weer een slechte leg, en dan staat het 2-2. Die vijfde leg begin ik niet goed, hij zet hem goed weg op 68 en dan gooi ik een vieze 123-finish uit", zegt Van Gerwen. "Daar krijg je veel zelfvertrouwen van en dat heeft ook wel op Jermaine doorgewerkt."

Alleen beter
Nederland zal in de volgende rondes in ieder geval niet Australië en Engeland treffen. De twee geplaatste landen verloren verrassend van respectievelijk Canada en Ierland. "Op papier is het natuurlijk leuk dat zij verliezen, maar je moet het eerst zelf maar eens doen. We hebben een goede stap gezet. Het kan niet meer slechter, alleen beter."

In de kwartfinale van de World Cup of Darts wacht het Canada van Dawson Murschell en Jim Long. 

1 Nederland: 'Het kan niet meer slechter, alleen maar beter'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken