/ Nieuws

België kan ontketende Schotten niet stoppen

PDC World Cup

09-6-2019 15:47

Ondanks goed spel van zowel Kim Huybrechts als Dimitri van den Bergh is België in de kwartfinales van de World Cup of Darts uitgeschakeld door Schotland. Het Schotse duo maakte grote indruk en liet het niet aankomen op een koppelpartij. De Oostenrijkers deden dat wel en kregen daarvoor de rekening gepresenteerd door Ierland, dat het twee-tegen-twee-treffen zonder legverlies won. Het duel tussen Japan en Nieuw-Zeeland werd eenvoudig gewonnen door de Aziaten, die daarmee voor het eerst de halve finale op de World Cup haalden.

Het treffen tussen België en Schotland, op papier het fraaiste affiche in de kwartfinales, begon meteen met een kraker van jewelste. Kim Huybrechts nam het op tegen Gary Anderson en merkte dat de Schot weer terug op zijn topniveau is. The Hurricane speelde uitstekend maar zag hoe twee kleine foutjes genadeloos werden afgestraft door Anderson. De tweevoudig wereldkampioen speelde een haast perfecte wedstrijd en zorgde ervoor dat teamgenoot Peter Wright met een 1-0 voorsprong op zak tegen Dimitri van den Bergh aantrad. Die wetenschap deed Snakebite overduidelijk goed. De kleurrijke Schot speelde net als zijn landgenoot zo goed als foutloos, maar kreeg een ontketende jonge Belg tegenover zich. Toch wist Wright Van den Bergh op afstand te houden en klopte hij hem na zes uitstekende legs met 4-2, waardoor er geen koppel nodig was en de Schotten naar de halve finale gingen.

De Ieren wipten zaterdagavond Engeland uit het toernooi, maar om echt een serieuze kans te maken op eremetaal moest ook de kwartfinale van zondagmiddag tegen Oostenrijk winnend worden afgesloten. De eerste bewoner van The Emerald Isle die het podium betrad was Steve Lennon. Verrassend genoeg trof hij niet Mensur Suljovic, normaal gesproken toch kopman van de Oostenrijkers, maar Zoran Lerchbacher. De Ier rekende probleemloos af met Lerchbacher (4-1), waarna William O'Connor het op mocht nemen tegen Suljovic. The Gentle deed wat hij als captain van het Alpenland moest doen: hij won met 4-0 en dwong een allesbeslissend koppelpartij af. Daarin stegen de Ieren wederom boven zichzelf uit. Team Oostenrijk kon niet tegen de scores van Lennon en het koele finishen van O'Connor op en na vier legs in het koppelduel was het pleit al beslecht in het voordeel van de mannen in het groen.

Dat de kans groot was dat de Japanners de halve finale zouden halen was na de eerste drie legs van het treffen tussen beide teamcaptains eigenlijk al wel duidelijk. De manier waarop Seigo Asada met zijn hoge scores zijn wil oplegde aan Cody Harris was indrukwekkend. Daarnaast werd het missen van een aantal matchdarts door Asada aan het einde van de wedstrijd niet afgestraft door de Nieuw-Zeelander, waarna de aanvoerder van de Aziaten de 1-0 op het bord zette. De wedstrijd die daarop volgde, tussen Haruki Muramatsu en Haupai Puha, was van beduidend lager niveau. De Nieuw-Zeelander kreeg kans op kans om zijn Japanse opponent pijn te doen, maar hij slaagde daar maar niet in. Muramatsu trok zonder goed te spelen in een zevende en beslissende leg de zege naar zich toe en bracht zijn land daarmee naar hun eerste halve finale in de historie van de World Cup.

Resultaten kwartfinales World Cup

Nieuw-Zeeland 0-2 Japan
Cody Harris 1-4 Seigo Asada
Haupai Puha 3-4 Haruki Muramatsu

België 0-2 Schotland
Kim Huybrechts 2-4 Gary Anderson
Dimitri van den Bergh 2-4 Peter Wright

Oostenrijk 1-2 Ierland
Zoran Lerchbacher 1-4 Steve Lennon
Mensur Suljovic 4-0 William O'Connor
Oostenrijk 0-4 Ierland

Door: Guy Habets

1 OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken