/ Nieuws

Nederland heeft verlenging nodig

PDC World Cup

09-6-2019 16:48

Nederland heeft in de kwartfinale van de World Cup moeizaam afgerekend met Canada. Het Nederlandse team kwam onder druk nadat Michael van Gerwen van Dawson Murschell verloor, maar uiteindelijk redden Jermaine Wattimena en een sterke koppelwedstrijd de meubelen.

De openingswedstrijd van de laatste kwartfinale van de middag, het duel tussen Dawson Murschell en Michael van Gerwen, leek op papier een eenvoudig klusje voor de nummer één van de wereld. Wellicht dat Mighty Mike zich dat idee net iets te veel eigen had gemaakt, want na een rappe 2-0 voorsprong gaf hij het duel helemaal uit handen. De dappere Canadees liet zich ook met een achterstand van twee legs niet gek maken door Van Gerwen en kwam met sterk spel terug in de wedstrijd. Plotseling had MVG het zeer lastig met Murschell en in de vijfde leg maakte Awesome Dawson het publiek in Hamburg gek door onze landgenoot te breken. Een leg later miste een trillende Canadees vier matchdarts, maar omdat Van Gerwen het wederom liet liggen kon Murschell zijn vijfde pijl voor de wedstrijd wel in de dubbel vijf gooien en stond Nederland met 1-0 achter.

De druk kwam daardoor bij Jermaine Wattimena te liggen. Hij wist dat hij van Jim Long moest winnen om Nederland in het toernooi te houden. De World Cup-debutant had in de eerste twee legs van de wedstrijd geen last van die druk, want hij begon met twee uitstekende legs en pakte de 2-0 voorsprong. Een aantal missertjes op de dubbel in leg drie gaven Long de kans om zijn leg te houden, waardoor de trage Canadees toch in de wedstrijd bleef hangen. Twee legs later stond Wattimena met 3-2 voor en mocht hij zelf beginnen aan leg zes, maar Long bleef steeds in de buurt en miste zelfs één pijl voor de gelijkmaker. The Machine Gun bleef vervolgens rustig, bewees met de druk om te kunnen gaan en zette namens het Nederlandse team met een rake dubbel zestien de gelijkmaker op het bord.

Ook in het koppelduel knokten de Canadezen zich knap in de wedstrijd. Onder aanvoering van een uitblinkende Murschell bleven Van Gerwen en Wattimena onder druk staan, maar ditmaal was Mighty Mike wel bij de les. De nummer één van de wereld en aanvoerder van het Nederlandse team deed vanaf een 1-1 stand de dingen die hij moest doen en gooide op belangrijke momenten de finishes uit die Wattimena voor hem liet staan. In de vierde leg produceerden beide mannen een belangrijke dertiendarter, waarmee de Canadezen werden gebroken en Nederland op matchpoint kwam. Dat voordeel gaf het Oranje team niet meer uit handen. Na een fenomenale set-up van Van Gerwen rondde Wattimena het klusje af op dubbel twaalf, waardoor Nederland zich alsnog voor de halve finale plaatste.

Nederland 2-1 Canada
Michael van Gerwen 2-4 Dawson Murschell
Jermaine Wattimena 4-2 Jim Long
Nederland 4-1 Canada

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken