/ Nieuws

Nederland heeft verlenging nodig

PDC World Cup

09-6-2019 16:48

Nederland heeft in de kwartfinale van de World Cup moeizaam afgerekend met Canada. Het Nederlandse team kwam onder druk nadat Michael van Gerwen van Dawson Murschell verloor, maar uiteindelijk redden Jermaine Wattimena en een sterke koppelwedstrijd de meubelen.

De openingswedstrijd van de laatste kwartfinale van de middag, het duel tussen Dawson Murschell en Michael van Gerwen, leek op papier een eenvoudig klusje voor de nummer één van de wereld. Wellicht dat Mighty Mike zich dat idee net iets te veel eigen had gemaakt, want na een rappe 2-0 voorsprong gaf hij het duel helemaal uit handen. De dappere Canadees liet zich ook met een achterstand van twee legs niet gek maken door Van Gerwen en kwam met sterk spel terug in de wedstrijd. Plotseling had MVG het zeer lastig met Murschell en in de vijfde leg maakte Awesome Dawson het publiek in Hamburg gek door onze landgenoot te breken. Een leg later miste een trillende Canadees vier matchdarts, maar omdat Van Gerwen het wederom liet liggen kon Murschell zijn vijfde pijl voor de wedstrijd wel in de dubbel vijf gooien en stond Nederland met 1-0 achter.

De druk kwam daardoor bij Jermaine Wattimena te liggen. Hij wist dat hij van Jim Long moest winnen om Nederland in het toernooi te houden. De World Cup-debutant had in de eerste twee legs van de wedstrijd geen last van die druk, want hij begon met twee uitstekende legs en pakte de 2-0 voorsprong. Een aantal missertjes op de dubbel in leg drie gaven Long de kans om zijn leg te houden, waardoor de trage Canadees toch in de wedstrijd bleef hangen. Twee legs later stond Wattimena met 3-2 voor en mocht hij zelf beginnen aan leg zes, maar Long bleef steeds in de buurt en miste zelfs één pijl voor de gelijkmaker. The Machine Gun bleef vervolgens rustig, bewees met de druk om te kunnen gaan en zette namens het Nederlandse team met een rake dubbel zestien de gelijkmaker op het bord.

Ook in het koppelduel knokten de Canadezen zich knap in de wedstrijd. Onder aanvoering van een uitblinkende Murschell bleven Van Gerwen en Wattimena onder druk staan, maar ditmaal was Mighty Mike wel bij de les. De nummer één van de wereld en aanvoerder van het Nederlandse team deed vanaf een 1-1 stand de dingen die hij moest doen en gooide op belangrijke momenten de finishes uit die Wattimena voor hem liet staan. In de vierde leg produceerden beide mannen een belangrijke dertiendarter, waarmee de Canadezen werden gebroken en Nederland op matchpoint kwam. Dat voordeel gaf het Oranje team niet meer uit handen. Na een fenomenale set-up van Van Gerwen rondde Wattimena het klusje af op dubbel twaalf, waardoor Nederland zich alsnog voor de halve finale plaatste.

Nederland 2-1 Canada
Michael van Gerwen 2-4 Dawson Murschell
Jermaine Wattimena 4-2 Jim Long
Nederland 4-1 Canada

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken