/ Nieuws

Nederland ten onder tegen Ierland

09-6-2019 22:03

De World Cup of Darts krijgt voor het eerst sinds 2017 een nieuwe winnaar. Nederland, de winnaar van de afgelopen twee jaar, is namelijk met 2-1 onderuit gegaan tegen het verrassende Ierland. Na een 1-1 tussenstand was een ontketende Steve Lennon de grote held in de beslissende koppelwedstrijd.

Van Gerwen nam als captain de eerste single voor zijn rekening, waarin hij het opnam tegen Lennon. De Nederlander verloor eerder vandaag nog verrassend zijn single, maar deze tik was hij te boven. De Nederlander begon het duel namelijk met een mooie 136-finish. In de tweede leg startte 'MvG' met een 180er, maar hier was Lennon niet van onder de indruk. De Ier hield namelijk zijn eigen leg. Ook in de derde leg begon Van Gerwen met een maximale score, waarna hij op 2-1 kwam. Vervolgens plaatste de Nederlander via tops een break, waardoor hij op matchpoint kwam. Lennon gaf zich echter niet gewonnen en plaatste via dubbel 10 een rebreak en wist zelfs tot 3-3 te komen. Hierin was Van Gerwen de betere en via tops bracht hij Nederland op 1-0.

Aansluitend nam Jermaine Wattimena het op tegen William O’Connor. De World Cup-debutant kende een matige eerste leg die hij aan zijn tegenstander moest laten. Ook in de tweede leg was Wattimena de mindere. O’Connor wist zijn opponent de breaken en kwam met sterk spel ook op 3-0. In de vierde leg van de partij wist Wattimena eindelijk bij zijn tegenstander weg te lopen. Via een 64-finish kwam de Nederlander voor het eerst op het bord, maar het was niet voldoende om terug te komen in de wedstrijd. Ierland kwam hierdoor op 1-1 en was Oranje opnieuw veroordeeld tot het spelen van een koppel.

In de beslissende koppel was Lennon de grote held. 'The Shamrock' wist namens Ierland via een fantastische 131-finish meteen te breaken. De Ieren verzilverden deze break via dubbel 18. Van Gerwen miste in de derde leg een pijl op bullseye, om Oranje terug in de wedstrijd de brengen. Deze misser werd door Lennon hard afgestraft, want hij produceerde een prachtige 128-finish. Ook de vierde en laatste leg ging naar Ierland, waardoor zij voor het eerst in de finale staan.

Ierland zal later vanavond de finale gaan spelen tegen Schotland, dat met 2-0 te sterk was voor Japan. Gary Anderson rekende in zijn single met 4-2 af met Seigo Asada, terwijl Peter Wright met 4-1 te sterk was voor Haruki Muramatsu.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken