/ Nieuws

Schotland voor eerste keer winnaar PDC World Cup of Darts

09-6-2019 22:23

Na de verloren finale van vorig jaar is Schotland er vanavond wel in geslaagd om de World Cup of Darts te winnen. Gary Anderson en Peter Wright waren met 3-1 te sterk voor Steve Lennon en William O’Connor uit Ierland.

De eerste single in de finale ging tussen Anderson en Lennon, die een groot aandeel had in de nederlaag van Nederland. De 25-jarige Ier nam brutaal het initiatief in de leg van Anderson en kwam op een 1-0 voorsprong. Ook de tweede leg ging naar Lennon, waarna Anderson wat terug deed. Via een 85-finish kwam Anderson zelfs op gelijke hoogte. Lennon liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte meteen de break voorsprong terug. Via een 110-finish besliste hij het duel vervolgens met 4-2 in zijn voordeel.

Aansluitend kwamen Wright en O’Connor in actie. De Ier mocht de partij beginnen, maar kon niet voorkomen dat 'Snakebite' via een 91-finish meteen wist te breaken. O’Connor vocht terug en kwam, mede dankzij een 180er in de derde leg, op een 2-1 voorsprong. Wright kwam op gelijke hoogte en wist via een 52-finish nogmaals te breaken. Door de zesde leg te houden won de nummer vijf van de wereld de wedstrijd met 4-2.

Met een 1-1 tussenstand begonnen Schotland en Ierland aan de belangrijke koppelwedstrijd. Hierin was het duo Anderson / Wright oppermachtig. Met een gemiddelde van ruim 100 en 67% op de dubbels werden de lager geklasseerde Ieren eenvoudig aan de kant gezet. Dankzij deze zege kwam Schotland op matchpoint.

Het matchpoint werd uiteindelijk verzilverd door Wright, die in zijn tweede single deze finale te sterk was voor Lennon. Wright begon de partij met een 82-finish, waardoor hij meteen wist te breaken. De daaropvolgende drie legs gingen met de darts mee, wat een 3-1 voorsprong voor Wright betekende. 'Snakebite' pakte meteen door en dankzij een nieuwe break wist hij de wedstrijd en daarmee ook de eerste World Cup of Darts voor Schotland te winnen.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken