/ Nieuws

Wright is hongerig: 'Dit kan de kickstart zijn van mijn jaar'

11-6-2019 12:48

Peter Wright staat al jaren aan de top van de PDC, maar toch heeft hij met de UK Open 2017 nog maar één majortitel in zijn kast staan. Met zijn sterke optreden tijdens en de winst van de World Cup of Darts hoopt de Schot dit jaar zijn prijzenkast verder te vullen.

"Dit kan zeker de kickstart zijn van mijn jaar. Ik wil meer titels nu", zegt Wright tegen de PDC. "Een paar weken geleden was ik dichtbij toen ik de finale op de EuroTour speelde, maar Ian White versloeg me. De volgende keer ga ik all the way in de finale."

World Matchplay
De volgende major op de kalender is de World Matchplay. "Gary (Anderson red.) zal zijn titel daar verdedigen en het zal heel moeilijk zijn om hem te verslaan, maar ik ga het proberen. Ik blijf nu bij mijn darts en misschien heb ik een kans tegen hem", zegt Wright, die Anderson na de World Cup-zege bestempelde als beste speler ter wereld.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken