/ Nieuws

Finaleplaatsen Schotland en Ierland op World Cup slecht nieuws voor De Zwaan

12-6-2019 11:03

De finaleplaatsen van Schotland en Ierland op de World Cup of Darts zijn slecht nieuws voor Jeffrey de Zwaan. Peter Wright en Steve Lennon duwen de Nederlander uit de virtuele plaatsingslijst van de Grand Slam of Darts.

Als winnaar van de World Cup of Darts is Wright nu zeker van deelname aan het PDC/BDO-toernooi. Gary Anderson was vanwege zijn finaleplaats op de Grand Slam of Darts van vorig jaar al zeker. William O'Connor stond ook al op de virtuele plaatsingslijst, maar hij heeft zijn kansen vergroot. Samen met Lennon moet hij hopen dat de finales van de komende majors worden gespeeld door al geplaatste spelers. 

Deelnemerslijst
Op dit moment zijn negen PDC-spelers zeker van de Grand Slam of Darts. Dat zijn Michael van Gerwen (winnaar WK Darts), Gerwyn Price (winnaar Grand Slam), Dimitri van den Bergh (winnaar WK Darts jeugd), Nathan Aspinall (winnaar UK Open), Daryl Gurney (winnaar Players Championship Finals), Gary Anderson, Peter Wright (beiden winnaar World Cup), Michael Smith (runner-up WK Darts) en Rob Cross (runner-up Premier League).

Op de virtuele plaatsingslijst staan op dit moment ook Martin Schindler, James Wade, Ian White, Dave Chisnall en Glen Durrant.

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken