/ Nieuws

Finaleplaatsen Schotland en Ierland op World Cup slecht nieuws voor De Zwaan

12-6-2019 11:03

De finaleplaatsen van Schotland en Ierland op de World Cup of Darts zijn slecht nieuws voor Jeffrey de Zwaan. Peter Wright en Steve Lennon duwen de Nederlander uit de virtuele plaatsingslijst van de Grand Slam of Darts.

Als winnaar van de World Cup of Darts is Wright nu zeker van deelname aan het PDC/BDO-toernooi. Gary Anderson was vanwege zijn finaleplaats op de Grand Slam of Darts van vorig jaar al zeker. William O'Connor stond ook al op de virtuele plaatsingslijst, maar hij heeft zijn kansen vergroot. Samen met Lennon moet hij hopen dat de finales van de komende majors worden gespeeld door al geplaatste spelers. 

Deelnemerslijst
Op dit moment zijn negen PDC-spelers zeker van de Grand Slam of Darts. Dat zijn Michael van Gerwen (winnaar WK Darts), Gerwyn Price (winnaar Grand Slam), Dimitri van den Bergh (winnaar WK Darts jeugd), Nathan Aspinall (winnaar UK Open), Daryl Gurney (winnaar Players Championship Finals), Gary Anderson, Peter Wright (beiden winnaar World Cup), Michael Smith (runner-up WK Darts) en Rob Cross (runner-up Premier League).

Op de virtuele plaatsingslijst staan op dit moment ook Martin Schindler, James Wade, Ian White, Dave Chisnall en Glen Durrant.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken