/ Nieuws

13-jarig toptalent verslaat 16-voudig wereldkampioen Taylor

13-6-2019 11:51

De 13-jarige Leighton Bennett heeft een nieuw hoofdstuk aan zijn toch al indrukwekkend cv toegevoegd. De jonge Engelsman wist de 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor tijdens een demonstratietoernooi met 4-1 te verslaan.

"Het is een geweldige overwinning, maar ik moet het snel vergeten. Ik sprong weliswaar een gat in de lucht toen ik won, maar ik moet mijn voeten op de grond houden", vertelde Bennett tegen Live Darts. "Ik voelde me net een kind op kerstochtend, toen ik mijn matchdart benutte. Ik had dit nooit voor mogelijk gehouden." Enkele maanden geleden was het toptalent al dicht bij een zege op Taylor. Hij verloor toen met 5-4.

Next big thing
Bennett wordt al een tijd gezien als 'the next big thing' in de dartwereld. Eerder wist hij al een negendarter te gooien en noteerde hij een gemiddelde van ruim 107, een record voor een jeugdspeler. Daarnaast is hij regerend wereldkampioen bij de jeugd van de BDO. "Hij is de beste 13-jarige die ik ooit heb gezien. Als iemand het record van Eric Bristow als jongste wereldkampioen (22) kan breken, is hij het", zei Taylor eerder.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken