/ Nieuws

13-jarig toptalent verslaat 16-voudig wereldkampioen Taylor

13-6-2019 11:51

De 13-jarige Leighton Bennett heeft een nieuw hoofdstuk aan zijn toch al indrukwekkend cv toegevoegd. De jonge Engelsman wist de 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor tijdens een demonstratietoernooi met 4-1 te verslaan.

"Het is een geweldige overwinning, maar ik moet het snel vergeten. Ik sprong weliswaar een gat in de lucht toen ik won, maar ik moet mijn voeten op de grond houden", vertelde Bennett tegen Live Darts. "Ik voelde me net een kind op kerstochtend, toen ik mijn matchdart benutte. Ik had dit nooit voor mogelijk gehouden." Enkele maanden geleden was het toptalent al dicht bij een zege op Taylor. Hij verloor toen met 5-4.

Next big thing
Bennett wordt al een tijd gezien als 'the next big thing' in de dartwereld. Eerder wist hij al een negendarter te gooien en noteerde hij een gemiddelde van ruim 107, een record voor een jeugdspeler. Daarnaast is hij regerend wereldkampioen bij de jeugd van de BDO. "Hij is de beste 13-jarige die ik ooit heb gezien. Als iemand het record van Eric Bristow als jongste wereldkampioen (22) kan breken, is hij het", zei Taylor eerder.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken