/ Nieuws

Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay

World Matchplay

17-6-2019 13:35

Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs. 

Van Barneveld had nog kans om door middel van goede resultaten op de komende ProTour-toernooien zijn pondenaantal omhoog te halen. Hij laat echter via Twitter weten dat hij door onvoorziene omstandigheden niet in staat is om deel te nemen aan die toernooien. "Het is niet anders", zegt hij.

World Matchplay-historie
Dat betekent dat de World Matchplay van 2018 de laatste World Matchplay van Van Barneveld is. Hij verloor op dat toernooi in de tweede ronde van Gary Anderson. Zijn beste prestatie op het toernooi in Blackpool was in 2010. Toen haalde hij de finale die hij verloor van Phil Taylor. Na 2011 wist 'Barney' de kwartfinale niet meer te bereiken. 

1 Anderson verslaat Van Barneveld na thriller
De allerlaatste wedstrijd van Raymond van Barneveld op de World Matchplay

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken