/ Nieuws

Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'

18-6-2019 17:07

Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."

Hankey kende een moeilijke periode. Hij heeft tien jaar tegen diabetes en oogdrukproblemen gevochten. Daarnaast stierf zijn grootste fan, zijn vader. Het ging daarna bergafwaarts met de tweevoudig wereldkampioen.

Terugkeer
Inmiddels heeft Hankey zijn toestand weer op de rails. Hij heeft grip op zijn gezondheid en hij heeft het verlies van zijn grootste fan omgezet in motivatie om de verloren tijd in te halen, ter ere van zijn vader.

"Ik ben nu ongeveer zes jaar terug op het BDO-circuit en hoewel ik mijn best heb gedaan, heb ik niet de beste instelling gehad om iedereen te laten zien hoe goed ik kan zijn", zegt Hankey tegen Winmau. "Terwijl mijn gezondheid en familiezaken een rol hebben gespeeld, wil ik nu terugkeren naar de top van de wereld, want ik weet nog steeds dat ik een van de allerbeste ben die er is."

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken