/ Nieuws

Kleermaker stijgt en is vierde Nederlander in top 10 wereldranglijst BDO

21-6-2019 14:26

Er staat een nieuwe Nederlander in de top 10 van de wereldranglijst van de BDO. Martijn Kleermaker komt binnen op de tiende plek en is de vierde landgenoot in de top 10.

De wereldranglijst van de BDO wordt nog altijd aangevoerd door Wesley Harms. Hij wordt op de voet gevolgd door de Welshman Jim Williams en Nederlander Richard Veenstra. Willem Mandigers staat op de achtste plek op de wereldranglijst.

Grand Slam of Darts
De hoge noteringen van de Nederlanders is goed nieuws voor de Grand Slam of Darts. De top 5 van de ranglijst van de BDO gaat sowieso naar het PDC/BDO-toernooi. Overige drie BDO-plekken zijn voor de winnaars van het BDO WK, de World Trophy en de World Masters, al is het nog de vraag wat er gebeurt met de WK-plaats. Glen Durrant is namelijk de regerend kampioen, maar is overgestapt naar de PDC. Zelf hoopt hij nog voor de BDO naar de Grand Slam te mogen.

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken