/ Nieuws

Hankey droomt van derde Lakeside-titel: 'Ik weet dat ik het kan'

21-6-2019 11:22

Ted Hankey maakte deze week bekend vol voor een terugkeer naar de top te gaan. Na jaren van problemen kan de tweevoudig wereldkampioen zich weer volledig focussen op het darten.

"Het gaat goed nu. Ik doe een aantal dingen compleet anders dan vroeger. Mijn eetpatroon en mijn drankgebruik is anders. En ik train iedere middag en avond", zegt Hankey tegenover de camera van Live Darts.

"In de afgelopen twaalf maanden heb ik veel problemen gehad. Met name het overlijden van mijn vader", gaat 'The Count verder, die ook gezondheids- en financiële problemen kende. "Ik was in gevecht met mijzelf. Nu voel ik mij goed en ik doe wat ik zou moeten doen."

Terugkeer
"Over een maand start ik met de Luxemburg Open en daarna kijk ik welke toernooien in nog ga spelen dit jaar. Misschien kan ik me plaatsen voor de World Masters of voor Lakeside", zegt hij. "En ga ik volgend jaar het hele circuit af en bouw het van daaruit verder op."

Hankey is ervan overtuigd dat hij het niveau aankan en droomt zelfs van een derde wereldtitel. "Ik speel goed en het kan nog beter. Ik speel nu in een tijd met een andere generatie darters. Hopelijk kan mijn ervaring ver komen", zegt hij. "Ik zeg geen 'ja' en geen 'nee', maar ik weet dat ik een derde wereldtitel kan winnen."

 

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken