/ Nieuws

Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18

23-6-2019 19:58

James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.

Wade bereikte de finale door Krzysztof Ratajski, de winnaar van de Players Championship 17, in de halve finale uit te schakelen. In de finale gooide 'The Machine' geen bijzondere wedstrijd, maar had hij uiteindelijk geen moeite met De Sousa. Hij won met 8-5.

"Gisteren keek ik naar een foto van mijn zoontje en dat inspireerde me voor de zege vandaag", zei Wade na afloop. "Het was geen geweldige finale, maar hopelijk helpt het me in aanloop naar de World Matchplay."

Nederlanders
Geen enkele Nederlander kwam voorbij de laatste 32. Vier landgenoten haalden die ronde van het toernooi, maar zij vlogen er allen uit. Maik Kuivenhoven verloor van Michael Smith, Jeffrey de Zwaan was niet opgewassen tegen Jose de Sousa, Brendan Dolan schakelde Vincent van der Voort uit en Ron Meulenkamp ging ten onder tegen Luke Woodhouse.

Twee andere Nederlanders boekten nog knappe zeges. In de eerste ronde was Yordi Meeuwisse te sterk voor Corey Cadby, terwijl Jan Dekker de man in vorm, Ian White, uit het toernooi knikkerde.

UITSLAGEN
Kwartfinales
Krzysztof Ratajski 6-3 Luke Woodhouse
James Wade 6-3 Callan Rydz
Dimitri Van den Bergh 6-1 William O'Connor
Jose de Sousa 6-2 James Richardson

Halve finales
James Wade 7-5 Krzysztof Ratajski
Jose de Sousa 7-5 Dimitri Van den Bergh

Finale
James Wade 8-5 Jose de Sousa

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken