/ Nieuws

Brown: 'Winnen van Van Gerwen in deze omstandigheden is ongeëvenaard'

30-6-2019 11:36

Keegan Brown was Michael van Gerwen de baas in de tweede ronde van de Czech Darts Open. De Engelsman was via een beslissende leg te sterk voor de Nederlander: 6-5.

Brown stond na negen pijlen op 84 in die laatste leg, miste nog vier wedstrijdpijlen en maakte het via D6 af. Van Gerwen, die normaal gesproken ijzersterk is in een dergelijke laatste leg, gooide slechts 74 gemiddeld in die leg.

"Om te winnen in deze omstandigheden is altijd geweldig", zegt Brown tegen de PDC. 'The Needle' refereert aan de temperatuur op het podium, die op het toppunt 61 graden bereikte. "Maar om het te doen tegen Michael is ongeëvenaard."

Tweede keer
Het is al de tweede keer dat Van Gerwen verliest van Brown op de EuroTour dit jaar. Tijdens de German Darts Championship ging de Nederlander ook al onderuit tegen de Engelsman. Het werd 6-4, ondanks een gemiddelde van 108 van Van Gerwen.

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken