/ Nieuws

Nederlanders sneuvelen in derde ronde, Meulenkamp niet naar Matchplay

30-6-2019 17:19

Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp zijn er niet in geslaagd de kwartfinale van de Czech Darts Open te bereiken. De drie Nederlanders gingen allen ten onder in de derde ronde van het EuroTour-toernooi.

Noppert speelde de eerste wedstijd van de zondagmiddag en trof de man die Michael van Gerwen uitschakelde, Keegan Brown. In de derde en zevende leg plaatste de Engelsman de breaks en gaf de voorsprong niet meer weg. Hij won met 6-4.

Wattimena nam het in de derde ronde op tegen Daryl Gurney. De Nederlander had zijn dag niet. Hij gooide 87 gemiddeld en slechts 9% op zijn dubbels. Gurney deed daarentegen wat hij moest doen en won ruim met 6-1.

De laatste overgebleven Nederlander was Meulenkamp en hij was niet opgewassen tegen een ontketende Jamie Hughes. Hughes gooide 102 gemiddeld, maar toch bleef het lang spannend. Een break in de achtste gaf de doorslag. Hughes was met 6-4 te sterk.

World Matchplay
Voor Meulenkamp heeft de nederlaag een extra zuur randje. 'The Bomb' moest minimaal de halve finale halen om de World Matchplay te bereiken, maar slaagt dus niet in die missie. Vincent van der Voort is door de uitslagen zondagmiddag wel zeker van het toernooi in Blackpool.

UITSLAGEN DERDE RONDE
Keegan Brown 6-4 Danny Noppert
Mensur Suljovic 6-3 Ted Evetts
Stephen Bunting 6-5 Chris Dobey
Daryl Gurney 6-1 Jermaine Wattimena
Ian White 6-1 Andrew Gilding
Jamie Hughes 6-3 Ron Meulenkamp
Mervyn King 6-4 Corey Cadby
Simon Whitlock 6-3 Gerwyn Price

PROGRAMMA KWARTFINALE
Keegan Brown v Mensur Suljovic
Stephen Bunting v Daryl Gurney
Ian White v Jamie Hughes
Mervyn King v Simon Whitlock

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken