/ Nieuws

Nederlanders sneuvelen in derde ronde, Meulenkamp niet naar Matchplay

30-6-2019 17:19

Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp zijn er niet in geslaagd de kwartfinale van de Czech Darts Open te bereiken. De drie Nederlanders gingen allen ten onder in de derde ronde van het EuroTour-toernooi.

Noppert speelde de eerste wedstijd van de zondagmiddag en trof de man die Michael van Gerwen uitschakelde, Keegan Brown. In de derde en zevende leg plaatste de Engelsman de breaks en gaf de voorsprong niet meer weg. Hij won met 6-4.

Wattimena nam het in de derde ronde op tegen Daryl Gurney. De Nederlander had zijn dag niet. Hij gooide 87 gemiddeld en slechts 9% op zijn dubbels. Gurney deed daarentegen wat hij moest doen en won ruim met 6-1.

De laatste overgebleven Nederlander was Meulenkamp en hij was niet opgewassen tegen een ontketende Jamie Hughes. Hughes gooide 102 gemiddeld, maar toch bleef het lang spannend. Een break in de achtste gaf de doorslag. Hughes was met 6-4 te sterk.

World Matchplay
Voor Meulenkamp heeft de nederlaag een extra zuur randje. 'The Bomb' moest minimaal de halve finale halen om de World Matchplay te bereiken, maar slaagt dus niet in die missie. Vincent van der Voort is door de uitslagen zondagmiddag wel zeker van het toernooi in Blackpool.

UITSLAGEN DERDE RONDE
Keegan Brown 6-4 Danny Noppert
Mensur Suljovic 6-3 Ted Evetts
Stephen Bunting 6-5 Chris Dobey
Daryl Gurney 6-1 Jermaine Wattimena
Ian White 6-1 Andrew Gilding
Jamie Hughes 6-3 Ron Meulenkamp
Mervyn King 6-4 Corey Cadby
Simon Whitlock 6-3 Gerwyn Price

PROGRAMMA KWARTFINALE
Keegan Brown v Mensur Suljovic
Stephen Bunting v Daryl Gurney
Ian White v Jamie Hughes
Mervyn King v Simon Whitlock

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken