/ Nieuws

Hughes op opvallende avond naar eerste EuroTour-zege en World Matchplay

30-6-2019 23:43

Jamie Hughes heeft een goede hand van timing. De Engelsman pakte zijn eerste toernooititel op de EuroTour met de zege van de Czech Darts Open en verzekerde zich daarmee van deelname aan de World Matchplay. 

Hughes trof in de finale Stephen Bunting, die eveneens voor het eerst de eindstrijd van een EuroTour had gehaald. De finale kwam moeizaam op gang, maar 'The Bullet' begon het sterkst en kwam 3-1 voor. Hughes kwam daarna beter in de wedstrijd. Hij pakte maar liefst 7 (!) legs op een rij en won met 8-3.

Hughes, die vorig jaar nog bij de BDO speelde, kende een ijzersterk toernooi. Hij begon met een 6-4 zege op Devon Petersen en whitewashte Adrian Lewis een ronde daarna. Vervolgens werden Ron Meulenkamp (6-3), Ian White (6-5) en Simon Whitlock (7-3) aan de kant gezet.

Opvallend
Het was een opvallende laatste avond in Tsjechië. Zo viel de stroom uit en lag de avond even stil. Daarna werd de sessie even gestaakt door gebeurtenissen achter de schermen. Mervyn King viel daar namelijk flauw.

UITSLAGEN FINALEAVOND
Kwartfinales
Keegan Brown 6-2 Mensur Suljovic
Stephen Bunting 6-3 Daryl Gurney
Jamie Hughes 6-5 Ian White
Simon Whitlock 6-4 Mervyn King 

Halve finale
Stephen Bunting 7-4 Keegan Brown
Jamie Hughes 7-3 Simon Whitlock

Finale
Jamie Hughes 8-3 Stephen Bunting

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken