/ Nieuws

Vijf Nederlanders naar World Matchplay

01-7-2019 12:57

Nu de Czech Darts Open voorbij is, is het deelnemersveld voor de World Matchplay bekend. Aan het 'mini-WK' zullen dit jaar vijf Nederlanders deelnemen.

Michael van Gerwen is uiteraard van de partij. De nummer 1 van de wereld heeft specifiek zijn zinnen gezet op de winst in Blackpool, nadat hij de vorige twee jaar niet goed presteerde. Van Gerwen in de enige Nederlander die zich via de PDC Order of Merit heeft geplaatst.

Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Vincent van der Voort hebben een startbewijs bemachtigd via de ProTour Order of Merit. Voor Van der Voort was dat op het randje. Hij pakte het laatste ticket. Spelers als Kyle Anderson en James Wilson haalden het net niet.

Debutanten
Er zijn zeven debutanten in Blackpool. Jamie Hughes, die met de winst van de Czech Darts Open op de valreep deelname veiligstelde, is een van de debutanten. Verder zullen Ricky Evans, Glen Durrant, Nathan Aspinall, Krzysztof Ratajski, Chris Dobey en Danny Noppert voor het eerst het Matchplay-podium betreden.

De World Matchplay wordt van zaterdag 20 juli tot en met zondag 28 juli gespeeld. Klik HIER voor het uitzendschema.

DEELNEMERSVELD WORLD MATCHPLAY
Geplaatste spelers
Michael van Gerwen
Rob Cross, Daryl Gurney, Gary Anderson, Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price, James Wade, Mensur Suljovic, Ian White, Simon Whitlock, Dave Chisnall, Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Darren Webster en Adrian Lewis.

Ongeplaatste spelers
Krzysztof Ratajski, 
Ricky Evans, Glen Durrant, Joe Cullen, Steve Beaton, Stephen Bunting, Jermaine WattimenaJamie Hughes, Jeffrey de ZwaanChris Dobey, Danny NoppertMax Hopp, Mervyn King, John Henderson, Keegan Brown en Vincent van der Voort.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken