/ Nieuws

Vijf Nederlanders naar World Matchplay

01-7-2019 12:57

Nu de Czech Darts Open voorbij is, is het deelnemersveld voor de World Matchplay bekend. Aan het 'mini-WK' zullen dit jaar vijf Nederlanders deelnemen.

Michael van Gerwen is uiteraard van de partij. De nummer 1 van de wereld heeft specifiek zijn zinnen gezet op de winst in Blackpool, nadat hij de vorige twee jaar niet goed presteerde. Van Gerwen in de enige Nederlander die zich via de PDC Order of Merit heeft geplaatst.

Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Vincent van der Voort hebben een startbewijs bemachtigd via de ProTour Order of Merit. Voor Van der Voort was dat op het randje. Hij pakte het laatste ticket. Spelers als Kyle Anderson en James Wilson haalden het net niet.

Debutanten
Er zijn zeven debutanten in Blackpool. Jamie Hughes, die met de winst van de Czech Darts Open op de valreep deelname veiligstelde, is een van de debutanten. Verder zullen Ricky Evans, Glen Durrant, Nathan Aspinall, Krzysztof Ratajski, Chris Dobey en Danny Noppert voor het eerst het Matchplay-podium betreden.

De World Matchplay wordt van zaterdag 20 juli tot en met zondag 28 juli gespeeld. Klik HIER voor het uitzendschema.

DEELNEMERSVELD WORLD MATCHPLAY
Geplaatste spelers
Michael van Gerwen
Rob Cross, Daryl Gurney, Gary Anderson, Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price, James Wade, Mensur Suljovic, Ian White, Simon Whitlock, Dave Chisnall, Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Darren Webster en Adrian Lewis.

Ongeplaatste spelers
Krzysztof Ratajski, 
Ricky Evans, Glen Durrant, Joe Cullen, Steve Beaton, Stephen Bunting, Jermaine WattimenaJamie Hughes, Jeffrey de ZwaanChris Dobey, Danny NoppertMax Hopp, Mervyn King, John Henderson, Keegan Brown en Vincent van der Voort.

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken