/ Nieuws

Nederlands toernooi noodgedwongen geschrapt van BDO-kalender

04-7-2019 15:01

De Finder Darts Masters, vroeger de Zuiderduin Darts Masters, zal niet meer worden georganiseerd. Het toernooi, dat in Egmond aan Zee wordt gehouden, wordt noodgedwongen van de kalender gehaald.

Hoofdsponsor Finder gaf vorig jaar aan te stoppen met de sponsoring van het toernooi. Het is de leiding niet gelukt een nieuwe sponsor te vinden, waardoor er besloten is niet verder te gaan met het toernooi.

Niet zien aankomen
Richard Nan, mede-organisator van het toernooi, had deze beslissing niet zien aankomen. "Elk jaar stegen de kijkcijfers, met de editie van 2018 als hoogtepunt met een totaalbereik dat boven een miljoen is uitgekomen. Wij hadden dan ook al een mediacontract afgesloten voor de komende 3 jaar. Er lag een fantastisch exposurepakket voor een nieuwe hoofdsponsor klaar."

Desondanks is het niet gelukt een nieuwe sponsor te vinden. "Op basis van de huidige situatie zijn wij genoodzaakt het mediacontract op te zeggen en de spelers, dartsbond en overige betrokkenen te informeren", aldus Nan.

Historie
Het toernooi kent een rijke historie. Vele grote namen prijken op de beker. Zo wisten Raymond van Barneveld (2001, 2003 en 2004), Martin Adams (2000), Gary Anderson (2007 en 2008) en Danny Noppert (2017) te winnen in Egmond aan Zee. In 2008 werd er ook een vrouwentoernooi georganiseerd. Onder andere Aileen de Graaf (2013 en 2017) hield de beker omhoog.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken