/ Nieuws

Nederlands toernooi noodgedwongen geschrapt van BDO-kalender

04-7-2019 15:01

De Finder Darts Masters, vroeger de Zuiderduin Darts Masters, zal niet meer worden georganiseerd. Het toernooi, dat in Egmond aan Zee wordt gehouden, wordt noodgedwongen van de kalender gehaald.

Hoofdsponsor Finder gaf vorig jaar aan te stoppen met de sponsoring van het toernooi. Het is de leiding niet gelukt een nieuwe sponsor te vinden, waardoor er besloten is niet verder te gaan met het toernooi.

Niet zien aankomen
Richard Nan, mede-organisator van het toernooi, had deze beslissing niet zien aankomen. "Elk jaar stegen de kijkcijfers, met de editie van 2018 als hoogtepunt met een totaalbereik dat boven een miljoen is uitgekomen. Wij hadden dan ook al een mediacontract afgesloten voor de komende 3 jaar. Er lag een fantastisch exposurepakket voor een nieuwe hoofdsponsor klaar."

Desondanks is het niet gelukt een nieuwe sponsor te vinden. "Op basis van de huidige situatie zijn wij genoodzaakt het mediacontract op te zeggen en de spelers, dartsbond en overige betrokkenen te informeren", aldus Nan.

Historie
Het toernooi kent een rijke historie. Vele grote namen prijken op de beker. Zo wisten Raymond van Barneveld (2001, 2003 en 2004), Martin Adams (2000), Gary Anderson (2007 en 2008) en Danny Noppert (2017) te winnen in Egmond aan Zee. In 2008 werd er ook een vrouwentoernooi georganiseerd. Onder andere Aileen de Graaf (2013 en 2017) hield de beker omhoog.

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken