/ Nieuws

Baggish pakt allereerste WK-ticket na zege op Noord-Amerikaans kampioenschap (video)

05-7-2019 16:27

Daniel Baggish is de nieuwe kampioen van Noord-Amerika. De Amerikaan won in de finale van het North American Darts Championship van titelverdediger Jeff Smith via een beslissende leg.

Naast de titel 'Noord-Amerikaans kampioen' en een cheque van 10.000 dollar is Baggish ook de allereerste qualifier voor het WK Darts 2020. De winnaar van het kampioenschap plaatst zich namelijk direct voor het toernooi in Ally Pally.

Droom
"Het is een droom die uitkomt", aldus Baggish tegen de PDC. "Het is het beste gevoel ooit. Iedere speler droomt ervan ooit in het Alexandra Palace te mogen spelen. Ik kan niet wachten."

Baggish heeft nog geen idee wat hij kan verwachten. "Het wordt de eerste keer dat ik op zo'n groot podium zal spelen. Ik weet niet wat ik in me heb totdat je in een dergelijke situatie komt", zegt hij. 

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken