/ Nieuws

Aspinall bluft iedereen af in Vegas

U.S. Darts Masters

06-7-2019 02:17

Nathan Aspinall heeft verrassend de derde editie van de US Darts Masters op zijn naam geschreven. The Asp versloeg Michael Smith in een aantrekkelijk en kwalitatief goede finale met 8-4 en schreef daarmee na de UK Open een tweede tv-toernooi van dit jaar op zijn naam. Michael van Gerwen werd uitgeschakeld in de kwartfinale.

Aspinall, die zijn finaleplek had verdiend met sterk spel gedurende de twee dagen in Vegas, had een ongekend goede start. Vijftien van zijn eerste zestien pijlen vielen in het vakje waar hij ze wilde hebben, waar een bouncer in zijn eerste beurt er voor zorgde dat het publiek niet kon juichen voor een negendarter. Het antwoord van Smith liet niet lang op zich wachten: met een 130-finish zette hij de bordjes in evenwicht. Het bleek de voorbode van een eindstrijd van hoog niveau waarin beide spelers elkaar weinig toegaven.

De druk werd opgevoerd en Smith was de eerste speler die daar onder bezweek. The Asp pakte vlak voor de onderbreking een voorsprong van twee legs en wist dat gat na de pauze met hangen en wurgen intact te houden. In de elfde leg kwam Aspinall op een 7-4 voorsprong via een knappe 80-finish, waardoor hij nog maar één leg verwijderd was van de toernooizege en Smith een konijn uit de hoge hoed moest gaan toveren om nog te winnen. Dat deed hij niet: Aspinall gooide een uitstekende twaalfde leg en pakte de titel op tops.

Van Gerwen
Michael van Gerwen, de Nederlandse troef in het Mandalay Bay Hotel in de hoofdstad van Nevada, moest al in de kwartfinale het onderspit delven tegen Smith. Beide spelers haalden hun beste niveau bij lange na niet, maar het was Bullyboy die in de slotfase van de partij de betere speler was. Mighty Mike leek de zege al in de tas te hebben zitten toen hij na tien legs op een 6-4 voorsprong kwam, maar vanaf dat moment wilde het niet meer bij onze landgenoot. Smith pakte de break terug en kwam op één leg van de overwinning, waarna de Engelsman met een knappe 128-finish het lot van Van Gerwen bezegelde: 8-6.

US Darts Masters
Kwartfinales

Michael van Gerwen 6-8 Michael Smith
Gary Anderson 6-8 Gerwyn Price
Rob Cross 5-8 Nathan Aspinall
Daryl Gurney 6-8 Peter Wright

Halve finales
Michael Smith 8-4 Gerwyn Price
Nathan Aspinall 8-7 Peter Wright

Finale
Michael Smith 4-8 Nathan Aspinall

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING FINALE

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken