/ Nieuws

Manager redde Aspinall: 'Ik had geen geld meer, ik moest stoppen'

09-7-2019 14:58

Het had niet veel gescheeld of Nathan Aspinall was vorig jaar gestopt met darten. De kersverse US Darts Master was ongeveer tien maanden geleden zo goed als blut en moest zich terugtrekken van enkele toernooien. Zijn manager redde hem.

"Het risico dat ik heb genomen is enorm. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie", zegt Aspinall tegen de PDC. "Halverwege het vorige jaar had ik bijna geen geld meer over. Ik had zelfs moeite om mijn reizen naar toernooien te maken."

Reddende manager
Op 5 september wist Aspinall Players Championship 18 te winnen, maar het had weinig gescheeld of 'The Asp' was helemaal niet aanwezig bij dat toernooi. "Een week voor dat toernooi moest ik me terugtrekken. Ik had geen geld meer. Zo erg was het."

Zijn manager hielp hem toen uit de brand. "Hij gaf me wat geld om naar Barnsley te reizen", vervolgt Aspinall. "En ik kon hem dat weekend meteen terugbetalen. Van daaruit ben ik doorgegaan."

Toekomst
Nu heeft Aspinall geen zorgen meer. Hij bereikte de halve finale van het WK Darts, won de UK Open, was de beste in Las Vegas en staat met 278.500 GBP op plek 13 van de wereldranglijst. "Alle geldproblemen zijn nu voorbij. Ik heb vertrouwen en geloof dat ik iedereen kan verslaan", zegt hij. "Zes maanden geleden had ik twijfels, maar nu hoor ik bij de beste spelers van de wereld."

1 'Ik had geen geld meer, ik moest stoppen'

/ MEER NIEUWS

Van Duijvenbode mist negen matchdarts: 'En dan sta je hier met jou te lullen'
Dirk van Duijvenbode baalde als een stekker na zijn nederlaag in de halve finale van Q-school. Hij ging onderuit tegen Berry van Peer, maar had alle kansen voor een zege.
Lees meer
Van Peer strandt in finale van Q-school
Berry van Peer is er niet in geslaagd een rechtstreekse tourkaart te bemachtigen op de derde dag van Q-school. De Nederlander bereikte de finale, maar verloor met 5-1 van Karel Sedlacek.
Lees meer
Veenstra kent voorlopig teleurstellende Q-school: 'Het valt gewoon even niet mijn kant op'
Richard Veenstra staat als nummer 2 van de BDO op Q-school te gooien voor een tourkaart, maar het gaat nog niet zoals gehoopt voor de Nederlander. "Ik kan nog niet zeggen dat het echt super gaat."
Lees meer
Q-school dag 3: Matige dag voor Nederlanders, zeven landgenoten naar laatste 32
De derde dag van Q-school is voorlopig niet de dag van de Nederlanders. Zeven spelers uit Nederland wisten de laatste 32 te halen. Enkele grote namen hebben het speelveld al verlaten.
Lees meer
Van Barneveld in top 20 meest verdienende darters 2019
Voor Raymond van Barneveld was zijn afscheidsjaar een jaar om snel te vergeten. Hij won slechts een wedstrijd in de Premier League, plaatste zich nauwelijks voor grote toernooien en verloor in de eerste ronde van het WK. Qua inkomsten deed de Hagenaar het niet slecht.
Lees meer
Q-school dag 3: Norris treft Smith, Part tegen Kenny
De derde dag van Q-school gaat beginnen. De loting voor met name de Britse variant heeft enkele interessante affiches opgeleverd in de eerste ronde.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken