/ Nieuws

Manager redde Aspinall: 'Ik had geen geld meer, ik moest stoppen'

09-7-2019 14:58

Het had niet veel gescheeld of Nathan Aspinall was vorig jaar gestopt met darten. De kersverse US Darts Master was ongeveer tien maanden geleden zo goed als blut en moest zich terugtrekken van enkele toernooien. Zijn manager redde hem.

"Het risico dat ik heb genomen is enorm. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie", zegt Aspinall tegen de PDC. "Halverwege het vorige jaar had ik bijna geen geld meer over. Ik had zelfs moeite om mijn reizen naar toernooien te maken."

Reddende manager
Op 5 september wist Aspinall Players Championship 18 te winnen, maar het had weinig gescheeld of 'The Asp' was helemaal niet aanwezig bij dat toernooi. "Een week voor dat toernooi moest ik me terugtrekken. Ik had geen geld meer. Zo erg was het."

Zijn manager hielp hem toen uit de brand. "Hij gaf me wat geld om naar Barnsley te reizen", vervolgt Aspinall. "En ik kon hem dat weekend meteen terugbetalen. Van daaruit ben ik doorgegaan."

Toekomst
Nu heeft Aspinall geen zorgen meer. Hij bereikte de halve finale van het WK Darts, won de UK Open, was de beste in Las Vegas en staat met 278.500 GBP op plek 13 van de wereldranglijst. "Alle geldproblemen zijn nu voorbij. Ik heb vertrouwen en geloof dat ik iedereen kan verslaan", zegt hij. "Zes maanden geleden had ik twijfels, maar nu hoor ik bij de beste spelers van de wereld."

1 'Ik had geen geld meer, ik moest stoppen'

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken