/ Nieuws

Manager redde Aspinall: 'Ik had geen geld meer, ik moest stoppen'

09-7-2019 14:58

Het had niet veel gescheeld of Nathan Aspinall was vorig jaar gestopt met darten. De kersverse US Darts Master was ongeveer tien maanden geleden zo goed als blut en moest zich terugtrekken van enkele toernooien. Zijn manager redde hem.

"Het risico dat ik heb genomen is enorm. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie", zegt Aspinall tegen de PDC. "Halverwege het vorige jaar had ik bijna geen geld meer over. Ik had zelfs moeite om mijn reizen naar toernooien te maken."

Reddende manager
Op 5 september wist Aspinall Players Championship 18 te winnen, maar het had weinig gescheeld of 'The Asp' was helemaal niet aanwezig bij dat toernooi. "Een week voor dat toernooi moest ik me terugtrekken. Ik had geen geld meer. Zo erg was het."

Zijn manager hielp hem toen uit de brand. "Hij gaf me wat geld om naar Barnsley te reizen", vervolgt Aspinall. "En ik kon hem dat weekend meteen terugbetalen. Van daaruit ben ik doorgegaan."

Toekomst
Nu heeft Aspinall geen zorgen meer. Hij bereikte de halve finale van het WK Darts, won de UK Open, was de beste in Las Vegas en staat met 278.500 GBP op plek 13 van de wereldranglijst. "Alle geldproblemen zijn nu voorbij. Ik heb vertrouwen en geloof dat ik iedereen kan verslaan", zegt hij. "Zes maanden geleden had ik twijfels, maar nu hoor ik bij de beste spelers van de wereld."

1 'Ik had geen geld meer, ik moest stoppen'

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken