/ Nieuws

Van Gerwen treft Beaton, overige Nederlanders tegen speler uit top 10

09-7-2019 16:47

Michael van Gerwen zal zijn jacht op de World Matchplay starten met een wedstrijd tegen Steve Beaton. De Nederlander werd bij de loting gekoppeld aan 'The Bronzed Adonis'. De overige Nederlanders zullen niet tevreden terugkijken op de loting.

Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena krijgen namelijk allen een speler uit de top 10 van de PDC Order of Merit. Danny Noppert moet in Blackpool zelfs opnemen tegen titelverdediger Gary Anderson. Jermaine Wattimena zal via de runner-up van vorig jaar, Mensur Suljovic, de volgende ronde moeten bereiken.

De Zwaan kende een ongekende World Matchplay vorig jaar met een plek in de halve finale. Om die prestatie te evenaren, zal hij in de eerste ronde James Wade moeten uitschakelen en treft hij vervolgens Suljovic of Wattimena. De laatste Nederlander, Vincent van der Voort, heeft geloot tegen Peter Wright.

Historie
Van Gerwen en Beaton stonden al twee keer eerder tegenover elkaar op de World Matchplay. In 2012 was de eerste ontmoeting en toen was de Nederlander met 13-9 te sterk. Twee jaar later schakelde Van Gerwen Beaton opnieuw uit in Blackpool. Toen werd het 10-7. De andere Nederlanders treffen hun komende tegenstander nog nooit op de World Matchplay.

LOTING WORLD MATCHPLAY
Gerwyn Price v Stephen Bunting

Michael van Gerwen v Steve Beaton
Gary Anderson v Danny Noppert
Peter Wright v Vincent van der Voort
Dave Chisnall v Max Hopp
Jonny Clayton v Keegan Brown
Mensur Suljovic v Jermaine Wattimena
Nathan Aspinall v Mervyn King
Rob Cross v Chris Dobey
Adrian Lewis v Glen Durrant
Darren Webster v Krzysztof Ratajski
Michael Smith v Jamie Hughes
Daryl Gurney v Ricky Evans
Simon Whitlock v John Henderson
James Wade v Jeffrey de Zwaan
Ian White v Joe Cullen

/ MEER NIEUWS

Van Duijvenbode mist negen matchdarts: 'En dan sta je hier met jou te lullen'
Dirk van Duijvenbode baalde als een stekker na zijn nederlaag in de halve finale van Q-school. Hij ging onderuit tegen Berry van Peer, maar had alle kansen voor een zege.
Lees meer
Van Peer strandt in finale van Q-school
Berry van Peer is er niet in geslaagd een rechtstreekse tourkaart te bemachtigen op de derde dag van Q-school. De Nederlander bereikte de finale, maar verloor met 5-1 van Karel Sedlacek.
Lees meer
Veenstra kent voorlopig teleurstellende Q-school: 'Het valt gewoon even niet mijn kant op'
Richard Veenstra staat als nummer 2 van de BDO op Q-school te gooien voor een tourkaart, maar het gaat nog niet zoals gehoopt voor de Nederlander. "Ik kan nog niet zeggen dat het echt super gaat."
Lees meer
Q-school dag 3: Matige dag voor Nederlanders, zeven landgenoten naar laatste 32
De derde dag van Q-school is voorlopig niet de dag van de Nederlanders. Zeven spelers uit Nederland wisten de laatste 32 te halen. Enkele grote namen hebben het speelveld al verlaten.
Lees meer
Van Barneveld in top 20 meest verdienende darters 2019
Voor Raymond van Barneveld was zijn afscheidsjaar een jaar om snel te vergeten. Hij won slechts een wedstrijd in de Premier League, plaatste zich nauwelijks voor grote toernooien en verloor in de eerste ronde van het WK. Qua inkomsten deed de Hagenaar het niet slecht.
Lees meer
Q-school dag 3: Norris treft Smith, Part tegen Kenny
De derde dag van Q-school gaat beginnen. De loting voor met name de Britse variant heeft enkele interessante affiches opgeleverd in de eerste ronde.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken