/ Nieuws

Van Gerwen treft Beaton, overige Nederlanders tegen speler uit top 10

09-7-2019 16:47

Michael van Gerwen zal zijn jacht op de World Matchplay starten met een wedstrijd tegen Steve Beaton. De Nederlander werd bij de loting gekoppeld aan 'The Bronzed Adonis'. De overige Nederlanders zullen niet tevreden terugkijken op de loting.

Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena krijgen namelijk allen een speler uit de top 10 van de PDC Order of Merit. Danny Noppert moet in Blackpool zelfs opnemen tegen titelverdediger Gary Anderson. Jermaine Wattimena zal via de runner-up van vorig jaar, Mensur Suljovic, de volgende ronde moeten bereiken.

De Zwaan kende een ongekende World Matchplay vorig jaar met een plek in de halve finale. Om die prestatie te evenaren, zal hij in de eerste ronde James Wade moeten uitschakelen en treft hij vervolgens Suljovic of Wattimena. De laatste Nederlander, Vincent van der Voort, heeft geloot tegen Peter Wright.

Historie
Van Gerwen en Beaton stonden al twee keer eerder tegenover elkaar op de World Matchplay. In 2012 was de eerste ontmoeting en toen was de Nederlander met 13-9 te sterk. Twee jaar later schakelde Van Gerwen Beaton opnieuw uit in Blackpool. Toen werd het 10-7. De andere Nederlanders treffen hun komende tegenstander nog nooit op de World Matchplay.

LOTING WORLD MATCHPLAY
Gerwyn Price v Stephen Bunting

Michael van Gerwen v Steve Beaton
Gary Anderson v Danny Noppert
Peter Wright v Vincent van der Voort
Dave Chisnall v Max Hopp
Jonny Clayton v Keegan Brown
Mensur Suljovic v Jermaine Wattimena
Nathan Aspinall v Mervyn King
Rob Cross v Chris Dobey
Adrian Lewis v Glen Durrant
Darren Webster v Krzysztof Ratajski
Michael Smith v Jamie Hughes
Daryl Gurney v Ricky Evans
Simon Whitlock v John Henderson
James Wade v Jeffrey de Zwaan
Ian White v Joe Cullen

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken