/ Nieuws

Van Barneveld en Van Gerwen mogen hun koffers pakken

German Darts Masters (WS)

13-7-2019 00:49

De German Darts Masters zit er na één ronde alweer op voor Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Onze landgenoten verslikten zich in de eerste ronde in Gabriel Clemens en Martin Schindler.

Van Barneveld was niet opgewassen tegen een sterk spelende Gabriel Clemens. ‘Barney’ liep constant achter de feiten aan en verloor met 6-3. De Duitser begon sterk en wist mede dankzij een twaalfdarter op 3-0 te komen. Van Barneveld knokte zich via een 119-finish terug in de wedstrijd om een leg later zelfs terug te breaken: 3-2. Echter lukte het de vijfvoudig wereldkampioen niet om de stand gelijk te trekken. Eén zwakke score in zijn eigen leg resulteerde erin dat de Duitser het initiatief kon pakken en 4-2 maakte. Bij een stand van 5-2 wist ‘RvB’ na twee gemiste matchdarts van Clemens nog 5-3 te maken, maar dit was niks meer dan uitstel van executie want een leg later was het de Duitser die wedstrijd in het slot gooide. (samenvatting onderaan)

Rob Cross maakte geen fout in zijn wedstrijd tegen Max Hopp. De Engelsman (101.41 gemiddeld) en de Duitser (106.62) leverden een hele strakke wedstrijd af waarin slechts één dubbel werd gemist. Bij een stand van 4-4 nam Cross definitief afstand. ‘Voltage’ noteerde een elfdarter om een leg later de Duitser het nakijken te geven via een dertiendarter.

Van Gerwen laat zich de kaas van het brood eten
Net zoals vorige week in Las Vegas kende Van Gerwen een goede start, maar verzaakte hij in het restant van de wedstrijd. Van Gerwen brak zijn opponent direct nadat Schindler twee darts op de dubbel had gemist en liep uit naar 5-1. Het vervolg was heel slordig van de Nederlander. Ondanks het mindere spel kreeg Van Gerwen drie pijlen voor de wedstrijd, maar de gegeven mogelijkheden waren niet aan de nummer één van de wereld besteed. Schindler kwam langszij en wist gelijk te maken: 5-5. In de beslissende leg was de Duitser ontketend. ‘The Wall’ ving de leg aan met een 140-score om deze op te volgen met een 180. Uiteindelijk benutte Schindler zijn derde wedstrijdpijl en stuurde hij van Gerwen naar huis. In de volgende ronde neemt Schindler het op tegen Mensur Suljovic. De Oostenrijker was met 6-2 te sterk voor Maik Langendof. (samenvatting onderaan)

Kurz verrast Anderson
Ook Nico Kurz verraste vriend en vijand. De Jongeling was in de eerste ronde te sterk voor Gary Anderson. De onervaren Duitser liet zich direct gelden door middels een 116-finish de Schot te breaken. Anderson wist gelijk te maken, maar moest vervolgens toezien hoe de Duitser naar een 4-2 voorsprong uitliep. Een goed spelende Kurz kreeg het thuispubliek ook nog eens op de banken door 170 uit te gooien. Wat Anderson liet zien was te matig. De Schot miste tien darts op de dubbel en zag Kurz met een 6-4 overwinning het podium verlaten.

In de kwartfinale treft Kurz een andere Schot, namelijk Peter Wright. De kleurrijke Wright was met 6-4 te sterk voor Robert Marijanovic. ‘Snakebite’ liep vrij gemakkelijk uit naar 5-1 tegen een grillige Marijanovic. Echter was het de Duitser die begon aan een comeback want mede dankzij een elfdarter en een 124-finish wist hij 5-4 te maken. Helaas voor het Duitse publiek bleek dit niks meer dan een laatste stuiptrekking te zijn. In de tiende leg stelde Wright orde op zaken en trok hij de wedstrijd over de streep. (samenvatting onderaan)

Wade en Gurney winnen
James Wade en Daryl Gurney zullen de degens kruisen in de kwartfinales. Beide topspelers waren te sterk voor respectievelijk Kevin Munch en Christian Bunse. ‘The Machine’ hoefde zich niet in te spannen en was met een gemiddelde van slechts 90.9 met 6-2 te sterk voor zijn opponent. Daryl Gurney won met dezelfde cijfers van Christian Bunse. De Duitser liet bij vlagen zien een aardig potje te kunnen darten, maar was niet opgewassen tegen de tweevoudig majorwinnaar.  

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING: Raymond van Barneveld - Gabriel Clemens
2 SAMENVATTING: Michael van Gerwen - Martin Schindler
3 SAMENVATTING: Nico Kurz - Gary Anderson

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken