/ Nieuws

Peter Wright wint German Darts Masters

German Darts Masters (WS)

14-7-2019 01:37

Het is Peter Wright gelukt om voor de tweede keer in zijn loopbaan de German Darts Masters op zijn naam te schrijven. Hij deed dit door de toernooisensatie, Gabriel Clemens, met 8-6 te verslaan. Clemens had de mogelijkheid om geschiedenis te schrijven door als eerste Duitser ooit een PDC-titel op zijn naam te schrijven, maar helaas voor hem en het Duitse thuispubliek ging 'Snakebite' er met de prijs vandoor. 

Ondanks de mindere ervaring leek Clemens weinig last te hebben van zenuwen, want in het begin van de partij pakte de Duitser direct het initiatief door twee legs op rij te winnen. Wright wist vervolgens zijn eigen leg te houden, maar daar zette Clemens weer een knappe 134-finish tegenover. Twee legs later wist ‘Snakebite’ de stand alsnog gelijk te trekken wat Clemens aan het wankelen leek te brengen.

In de negende leg was het namelijk de Schot die, via een break, mocht tekenen voor zijn eerste voorsprong van de wedstrijd. Dit bleek ook het kantelpunt van de partij, want al snel breidde ‘Snakebite’ zijn voorsprong uit naar 7-5. Clemens maakte het nog even spannend door er 7-6 van te maken, maar na een vliegende start van Wright in de dertiende leg, was de strijd alsnog beslist in het voordeel van de Schot. Via dubbel 4 gooide Wright de wedstrijd in het slot waardoor hij voor de tweede keer in zijn carrière de German Darts Masters op zijn naam schrijft.

Duitse verrassingen stranden in kwartfinales
Vrijdagavond bracht het toernooi veel verrassingen met zich mee, maar in de kwartfinales waren het toch de grote mannen die aan hun plicht voldeden. Zo won Wright van zijn tegenstander Nico Kurz, die in de eerste ronde Gary Anderson uitschakelde, en knokte titelkandidaat Suljovic zich met riante cijfers voorbij Martin Schindler. In de halve finale moest titelverdediger Suljovic alsnog zijn meerdere erkennen in de laatste overgebleven verrassing van het toernooi: Gabriel Clemens. De Oostenrijker zat geen moment in de wedstrijd en zag zijn partij met 3-8 verloren gaan.

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken