/ Nieuws

Peter Wright wint German Darts Masters

German Darts Masters (WS)

14-7-2019 01:37

Het is Peter Wright gelukt om voor de tweede keer in zijn loopbaan de German Darts Masters op zijn naam te schrijven. Hij deed dit door de toernooisensatie, Gabriel Clemens, met 8-6 te verslaan. Clemens had de mogelijkheid om geschiedenis te schrijven door als eerste Duitser ooit een PDC-titel op zijn naam te schrijven, maar helaas voor hem en het Duitse thuispubliek ging 'Snakebite' er met de prijs vandoor. 

Ondanks de mindere ervaring leek Clemens weinig last te hebben van zenuwen, want in het begin van de partij pakte de Duitser direct het initiatief door twee legs op rij te winnen. Wright wist vervolgens zijn eigen leg te houden, maar daar zette Clemens weer een knappe 134-finish tegenover. Twee legs later wist ‘Snakebite’ de stand alsnog gelijk te trekken wat Clemens aan het wankelen leek te brengen.

In de negende leg was het namelijk de Schot die, via een break, mocht tekenen voor zijn eerste voorsprong van de wedstrijd. Dit bleek ook het kantelpunt van de partij, want al snel breidde ‘Snakebite’ zijn voorsprong uit naar 7-5. Clemens maakte het nog even spannend door er 7-6 van te maken, maar na een vliegende start van Wright in de dertiende leg, was de strijd alsnog beslist in het voordeel van de Schot. Via dubbel 4 gooide Wright de wedstrijd in het slot waardoor hij voor de tweede keer in zijn carrière de German Darts Masters op zijn naam schrijft.

Duitse verrassingen stranden in kwartfinales
Vrijdagavond bracht het toernooi veel verrassingen met zich mee, maar in de kwartfinales waren het toch de grote mannen die aan hun plicht voldeden. Zo won Wright van zijn tegenstander Nico Kurz, die in de eerste ronde Gary Anderson uitschakelde, en knokte titelkandidaat Suljovic zich met riante cijfers voorbij Martin Schindler. In de halve finale moest titelverdediger Suljovic alsnog zijn meerdere erkennen in de laatste overgebleven verrassing van het toernooi: Gabriel Clemens. De Oostenrijker zat geen moment in de wedstrijd en zag zijn partij met 3-8 verloren gaan.

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken