/ Nieuws

Bunting schakelt Price uit na zenuwslopende verlenging

World Matchplay

21-7-2019 00:08

In de afgelopen vijf edities moest Stephen Bunting steeds na de eerste ronde afzwaaien in Blackpool, maar vanavond is het ‘The Bullet’ na een zenuwslopende partij tegen Gerwyn Price eindelijk gelukt om weer een plek bij de laatste zestien te bemachtigen.

Voor Bunting begon de World Matchplay stroef tegen zijn opponent Gerwyn Price. Na een break van ‘The Iceman’ was een 3-0 achterstand al snel een feit, waardoor het voor ‘The Bullet’ zaak werd om snel aan te haken bij Price. Naarmate de wedstrijd vorderde lukte dit Bunting steeds beter, wat hem uiteindelijk na vijftien legs voor het eerst op gelijke hoogte bracht. Vervolgens hielden beide spelers elkaar in balans waardoor een verlenging uitkomst moest bieden. Bij een stand van 11-10 liet Price een matchdart onbenut waarna Bunting vervolgens ook twee pijlen voor de wedstrijd miste. In de allesbeslissende sudden-death leg bleek Bunting het meest bij de les te zijn. Via een 79-finish besliste ‘The Bullet’ de wedstrijd namelijk met 13-12 in zijn voordeel. (video onderaan)

King te sterk voor Aspinall
Het werd voor Nathan Aspinall al snel duidelijk dat de World Matchplay een kort avontuur zou gaan worden. ‘The Asp’ keek door en goed spelende Mervyn King al snel tegen een 0-3 achterstand aan. De winnaar van het UK Open knokte zich nog knap terug en kwam zelfs tot een 5-4 voorsprong, maar vervolgens leek de inspanning van Aspinall te groot om de stijgende lijn van de voorgaande legs door te trekken. Nadat Aspinall de nodige dubbels begon te missen, kon King weer het heft in handen nemen, vijf legs op rij pakken, en als winnaar met 10-5 van het podium stappen.

Dobey kansloos tegen Cross
Ook voor Chris Dobey bleek het toernooi in Blackpool dit jaar van korte duur. Na een goede start van Rob Cross moest de darter uit Newcastle al snel opboksen tegen een achterstand van drie legs. Dobey mocht tussendoor nog een leg meepikken maar kon vervolgens alleen machteloos toekijken hoe ‘Voltage’ zijn voorsprong verder uitbouwde naar 6-1. Met een 145-finish probeerde ‘Hollywood’ wat terug te doen, maar dit kunststukje kon het tij niet keren voor Dobey. Na een vlotte partij besliste ‘Voltage’ de einduitslag op 10-3.

Uitslagen zaterdagavond
Nathan Aspinall 5-10 Mervyn King
Gerwyn Price 12-13 Stephen Bunting
Gary Anderson 10-6 Danny Noppert
Rob Cross 10-3 Chris Dobey

Alle verslagen van de World Matchplay kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram

Door: Colin Noteboren

2 Slotfase Bunting-Price

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken