/ Nieuws

Hopp verrast Chisnall in Blackpool

World Matchplay

21-7-2019 18:08

Voor Dave Chisnall zit de World Matchplay er al na één ronde op. De als twaalfde geplaatste 'Chizzy' ging in de openingsronde verrassend onderuit tegen de Duitser Max Hopp. Het werd 11-9 voor 'Maximizer'. 

In een wedstrijd waar in de beginfase veel breaks genoteerd werden ging het tot 5-4 gelijkop. Het was Chisnall die voor het eerst een gaatje wist te slaan en op 7-4 kwam. Toch was de kwartfinalist van vorig jaar niet bij machten om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij liet Hopp terugkeren in de partij en mistte op 9-9 diverse dubbels om zijn leg te behouden. Hopp kwam hierdoor op 10-9 en gooide de partij vervolgens uit.

Net als Hopp kende ook Michael Smith een zware eerste ronde partij. Op papier had hij met Jamie Hughes, de nummer 66 van de wereld, geen lastige tegenstander, maar in de praktijk viel dit toch anders uit. Het was Hughes die brutaal naar 4-1 wist te breaken. Deze break voorsprong behield hij tot de tiende leg, waarna Smith terug in de wedstrijd kwam. Via onder meer een mooie 120-check out besliste 'Bully Boy' de wedstrijd vervolgens in zijn voordeel. 

Whitewash voor White
Ian White heeft met grote overmacht de tweede ronde van de World Matchplay gehaald. De huidige nummer tien van de wereld won met maar liefst 10-0 van Joe Cullen, die zeven plaatsen lager staat op de Order of Merit. Hoogtepunt in het duel was een mooie 121-finish in de zevende leg. Voor een plaats in de kwartfinale moet White zien af te rekenen met Stephen Bunting, die gisteren verrassend won van Gerwyn Price.

Ook Krzysztof Ratajski zien we terug bij de laatste zestien in Blackpool. De 42-jarige Pool won eenvoudig van Darren Webster. In de vierde leg wist Ratajski voor het eerst te breaken. Webster pakte meteen de leg terug, waarna de partij tot 6-5 gelijk op ging. In de twaalfde leg was het opnieuw Ratajski die wist te breaken en de wedstrijd volledig naar zich toe trok. Via een 57-finish op 9-5 besliste de Pool de wedstrijd in zijn voordeel.

Alle verslagen van de World Matchplay zijn te vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de World Matchplay zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Twitter. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook en op Instagram. 

Door: Casper Timmers

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken